Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης της Εύβοιας: 1,5 εκατ. ευρώ για τουριστική προβολή και ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων

Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης της Εύβοιας: 1,5 εκατ. ευρώ για τουριστική προβολή και ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων
Δρόμος στη βόρεια Εύβοια μετά τις πυρκαγιές ⓒ 2021 Michael Varaklas/Associated Press

Ενεργοποιείται σχέδιο στήριξης για τις πυρόπληκτες τουριστικές επιχειρήσεις από το Υπουργείο Τουρισμού.

Επιπλέον των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τις πυρόπληκτες περιοχές, για τον κλάδο του τουρισμού θα ενεργοποιηθεί ένα ειδικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, που θα έχει ως επίκεντρο τη Βόρειο Εύβοια, αλλά θα περιλαμβάνει και τις περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ηλείας και της Ανατολικής Μάνης.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, παρουσίασε το σχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο επισημαίνοντας ότι «από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή στις τοπικές υπηρεσίες του Υπουργείου (ΠΥΤ) για την καταγραφή του δυναμικού αλλά και των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές. Επιπροσθέτως, η ηγεσία του Υπουργείου δημιούργησε δίαυλο διαρκούς επικοινωνίας με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει απευθείας και ακριβής εικόνα της κατάστασης στο πεδίο».

Επιπλέον της αμιγούς οικονομικής στήριξης, η οποία ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνει, εκτός των άλλων και τις τουριστικές επιχειρήσεις, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εισηγήθηκε Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης της Εύβοιας, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων που θα εισηγηθεί η «Επιτροπή Σταύρου Μπένου» για την περιοχή. Σε αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση δράσεων, συνολικής δαπάνης 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ενεργοποιείται και ειδικό πρόγραμμα προβολής της Εύβοιας, άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, μέσω των διεθνών εκθέσεων στις οποίες μετέχει ο ΕΟΤ.

Κι ακόμα, μέσω των αρμοδιοτήτων της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, προτείνονται μέτρα για την αξιοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» από το 2022.

Ειδικότερα, προτείνεται η ίδρυση ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Εύβοιας στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα επιμόρφωσης στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων και, μετά από το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, η διοργάνωση ημερίδας για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού στην περιφέρεια Ευβοίας και τη γενικότερη συμβολή του τουρισμού στην αναγέννηση της περιοχής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα