Σε 12 πόλεις τα Green Spots της Sunlight Recycling

Σε 12 πόλεις τα Green Spots της Sunlight Recycling

Η πρωτοβουλία Green Mission της Sunlight Recycling προχωρά δυναμικά το σχεδιασμό της, εγκαινιάζοντας 50 «Green Spots», σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών αυτοκινήτου για ανακύκλωση

Η πρωτοβουλία GreenMission της SunlightRecycling, σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου, προχωρά δυναμικά το σχεδιασμό της εγκαινιάζοντας 50 «GreenSpots», σημεία συλλογής χρησιμοποιημένων μπαταριών αυτοκινήτου για ανακύκλωση, σε 12 πόλεις της Ελλάδας.Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία κουλτούρας ανακύκλωσης και σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία καθώς η μπαταρία μολύβδου αποτελεί επικίνδυνο απόβλητο. Αποκτά δε ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις επιπτώσεις που προκύπτουν για την ελληνική οικονομία από τη μη νόμιμη διακίνηση της μπαταρίας.

Τα «GreenSpots» προσφέρουν τη δυνατότητα σε ιδιώτες να συμμετέχουν ενεργά στην ορθή ανακύκλωση, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αρκεί μόνο να τοποθετούν τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες μολύβδου, που βρίσκονται σε παντός είδους οχήματα, στο πιο κοντινό GreenSpot της περιοχής τους.

ADVERTISING

Για τη δημιουργία του δικτύου των 50 πράσινων σημείων, και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας GreenMission, συνεργάστηκαν οι εταιρείες ΙΑΠΩΝΙΚΗ, ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, TOYOTA ΑΓΓΕΛΟΣ και SUBARU KIFISSOS, καθώς και επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ και ΒΡ. Οι συσσωρευτές που θα συλλέγονται, θα ανακυκλώνονται με τις εγγυήσεις της SUNLIGHTRECYCLING και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των οικογενειών μας.

Στην Ελλάδα μόνον το 50% των χρησιμοποιημένων μπαταριών μολύβδου συλλέγεται κι ανακυκλώνεται, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη φτάνει το 95%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ορθή ανακύκλωση των συσσωρευτών μολύβδου επιτρέπει την ανάκτηση των υλικών σε ποσοστό 95%, ενώ ο μόλυβδος έχει την ιδιότητα να ανακυκλώνεται επ’ αόριστον χωρίς να υποβαθμίζεται η ποιότητά του. Παράλληλα η σωστή ανακύκλωση των μπαταριών μολύβδου-οξέως προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας ως και 70% ενώ ελαχιστοποιεί τα επικίνδυνα απόβλητα κατά 75%.

SHARE:

24Media Network