Στο 3ο Συνέδριο για τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις συζητήθηκε το αύριο στην αγορά εργασίας

Στο 3ο Συνέδριο για τη διαφορετικότητα στις επιχειρήσεις συζητήθηκε το αύριο στην αγορά εργασίας

Τα θέματα που αφορούν την ένταξη ανθρώπων με διαφορετικά χαρακτηριστικά στην εργασία στην Ελλάδα αλλά και η Χάρτα Διαφορετικότητας συζητήθηκαν στο 3ο Συνέδριο για τη διαφορετικότητα στο 3ο Diversity in Business Conference 2021

Το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις (3nd Diversity in Business Conference 2021), που διοργανώθηκε από το Σωματείο ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, την Περιφέρεια Αττικής και την Boussias Communications, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, Έλληνες θεσμικοί Εκπρόσωποι, Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στους πυλώνες της διαφορετικότητας και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων έφεραν στο επίκεντρο τη σημασία της διαφορετικότητας και μοιράστηκαν πολύτιμα στοιχεία από την εμπειρία τους, αναδεικνύοντας θέματα που αφορούν στη χώρα μας.

Οι σύνεδροι έθιξαν καίρια ζητήματα αναφορικά με τη σημαντικότητα της υγιούς ένταξης στελεχών με διαφορετικά χαρακτηριστικά στο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα εξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο αποδοχής της διαφορετικότητας και των ίσων ευκαιριών στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στους ομιλητές, ήταν η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, που έχει και τη συνδιοργάνωση του Συνεδρίου και ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ ο οποίος, μάλιστα, υπογράμμισε: «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει εκφράσει την προσωπική του δέσμευση να δουλέψει με τους Έλληνες για την επιδίωξη μιας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης, στον απόηχο της πανδημίας. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την επιτάχυνση της ανάπτυξης είναι να διασφαλίσουμε την εργασιακή κουλτούρα στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των μειονοτήτων, αισθάνονται ασφάλεια και υποστήριξη».

Με την παρουσία και την καίρια τοποθέτηση τους έδωσαν το στίγμα της αξίας της προάσπισης της διαφορετικότητας μέσω στρατηγικών πάνελ, στοχευμένα σε σημαντικούς πυλώνες τις διαφορετικότητας η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ο Γιώργος Α. Σταμάτης, Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, o Πέτρος Μάστακας, Υπεύθυνος Προστασίας της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, καθώς και οι σημαντικές Οργανώσεις Women Act, Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Athens Pride και Colour Youth. Παράλληλα εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων που στηρίζουν τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, όπως ο Όμιλός ΟΤΕ, η Pfizer, η Teleperformance, η Παπαστράτος και η Delloite παρουσίασαν τις καλές πρακτικές σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας, στην καθημερινή τους λειτουργία.

Για το 3ο Συνέδριο Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ, που υλοποιεί για την Ελλάδα τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, Σταύρος Μηλιώνης, σημείωσε: «Το Diversity Charter Greece τα τελευταία τρία χρόνια σταθερά επιδιώκει να ενημερώσει εταιρείες, φορείς και κοινωνία για την ανάγκη σεβασμού της Διαφορετικότητας και ένταξής της. Νοιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί γιατί υπάρχει ανταπόκριση. Μεγάλες αλλά και μικρότερες αναπτυσσόμενες εταιρείες υιοθετούν και υπογράφουν τη Χάρτα, πολιτικές παρατάξεις και φορείς στηρίζουν αλλά και θεσμικοί φορείς στέκονται αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια από το πρώτο λεπτό. Η έντονη και ουσιαστική συμμετοχή όλων και σε αυτό, το 3ο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα, μας γεμίζει επιπλέον αισιοδοξία και ανανεώνει τη δέσμευση μας για μία ακόμα πιο αποδοτική διοργάνωση την επόμενη χρονιά, με διαρκώς αυξανόμενα επιτεύγματα αναφορικά με τη Διαφορετικότητα και την υγιή ένταξη διαφορετικών ανθρώπων στο ελληνικό εργασιακό περιβάλλον».

Στη χώρα μας, η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, περισσότερες από 150 εταιρείες και φορείς, με περισσότερους από 50,000 εργαζομένους, έχουν υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενσωματώνοντας στην καθημερινή τους λειτουργία πρακτικές αποδοτικής ένταξης διαφορετικών εργαζομένων. Μεταξύ τους, το Ιδρυτικό Μέλος Όμιλο ΟΤΕ, τον ΑΒ Βασιλόπουλο, τη Pfizer, την ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, Teleperformance Greece, Deloitte, Schneider Electric, Hemmersbach Hellas, METRO, Accenture, Coca Cola 3E, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, ZARA-Inditex, VODAFONE, Coca Cola Hellas, Generation Y, Astra Zeneca και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές εταιρίες υποστηρίζουν η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Δήμος Αθηναίων, ο ΣΕΒ, η ΚΕΔΕ, η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ.ά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα