Τι θα μπορούσε να αγοράσει η Apple με 193,5 δισ. δολάρια που έχει στα ταμεία της;

Τι θα μπορούσε να αγοράσει η Apple με 193,5 δισ. δολάρια που έχει στα ταμεία της;

Τα πράγματα που θα μπορούσε να αγοράσει η Apple με το ιλιγγιώδες ποσό που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στα τα ταμεία της

Η Apple δεν θα αγοράσει βέβαια πραγματικά αυτά τα πράγματα. Αλλά είναι διασκεδαστικό να εξερευνήσει κανείς τις δυνατότητες.

1. Όλες τις ομάδες του NFL, MLB, NBA και NHL

Η Apple έχει αρκετά μετρητά για να αγοράσει όλες τις ομάδες των τεσσάρων μεγάλων πρωταθλημάτων επαγγελματικού αθλητισμού της χώρας. Σύμφωνα με το Forbes, η μέση ομάδα ποδοσφαίρου έχει αξία 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μέση αξία μιας ομάδας μπέιζμπολ είναι 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι ομάδες μπάσκετ αποτιμώνται στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο, ενώ η μέση ομάδα χόκεϊ θα κόστιζε 490 εκατομμύρια δολάρια.

Η συνολική αξία των 122 αθλητικών ομάδων στα τέσσερα πρωταθλήματα είναι 128,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Η ζωντανή ιστορία στον χώρο των εκδόσεων

2. Την Coca Cola

Η χρηματιστηριακή αξία της Coca Cola είναι 178 δισεκατομμύρια δολάρια και θα περίσσευαν και 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αν αγόραζε την εταιρεία με μετρητά.

Με τα χρήματα που απομένουν, η Apple θα μπορούσε να αγοράσει περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια φιάλες των 2 λίτρων Coca Cola- που ισοδυναμεί με 1,4 δισεκατομμύρια γαλόνια αναψυκτικού. Αυτό το υγρό θα μπορούσε να γεμίσει 2.100 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων.

3. Την Disney

Με χρηματιστηριακή αξία 187 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Apple θα μπορούσε εύκολα να εξαγοράσει την Disney και με τα μετρητά που απομένουν θα μπορούσε να αγοράσει 466 εκατομμύρια καπέλα Μίκυ Μάους.

4. Σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας

Η Apple θα μπορούσε να αγοράσει όλες τις εταιρείες τεχνολογίας εκτός των Google, Microsoft, Facebook, Amazon και Verizon.

Αλλά μόνο η Google και η Microsoft είναι πολύ ακριβές για την Apple – θα μπορούσε να εξαγοράσει την Amazon ή την Verizon σε ένα ή δύο τρίμηνα και το Facebook σε ένα έτος περίπου.

Αν ο Τιμ Κουκ είχε όρεξη, θα μπορούσε να αγοράσει την Oracle, την Intel, την AT & T, την IBM, την Cisco ή την Qualcomm ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε ακόμη: Ο 17χρονος επενδυτής που υπερτριπλασίασε τα χρήματά του

5. Άπειρα gadgets που παράγει η ίδια

Η Apple έχει αρκετά χρήματα για να αγοράσει 298 εκατομμύρια iPhones (από τον εαυτό της, προφανώς). Στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, τα iPhones θα έφταναν σε ύψος τα 2.100 χιλιόμετρα – φτάνοντας στο διάστημα.

Σε ένα υποθετικό κόσμο, όπου η Apple θα πλήρωνε η ίδια για τις συσκευές της, η Apple θα μπορούσε να αγοράσει 967 εκατομμύρια iPods, 430 εκατομμύρια iPads, 148 εκατομμύρια νέα υπέρλεπτα MacBooks και 11,4 εκατομμύρια Apple Watch Editions.

6. Το ελληνικό χρέος θα προσθέταμε εμείς…

(Πηγή:  Fortunegreece.com)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network