Επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων του Facebook στην ινδική Reliance Jio

Επένδυση 5,7 δισ. δολαρίων του Facebook στην ινδική Reliance Jio
To logo της facebook

Συνεργασία "Tιτάνων". Το Facebook γίνεται ο μεγαλύτερος μέτοχος της ινδικής εταιρείας διαδικτύου κινητής τηλεφωνίας Reliance Jio, η οποία ανήκει στον πλουσιότερο άνδρα της χώρας.

Το Facebook, όπως δήλωσε, επενδύει 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην ινδική εταιρεία διαδικτύου κινητής τηλεφωνίας Reliance Jio, η οποία ανήκει στον πλουσιότερο άνδρα της χώρας, Mukesh Ambani.

Η συμφωνία αυτή καθιστά το Facebook τον μεγαλύτερο μέτοχο μειοψηφίας στη μονάδα τηλεπικοινωνιών της Reliance Industries, με μερίδιο 9,99%.

Σύμφωνα με το Theverge.com, πρόκειται για μία συμφωνία που δίνει στο Facebook ένα σημαντικό προβάδισμα στην Ινδία, όπου η υπηρεσία του συνομιλίας WhatsApp έχει 400 εκατομμύρια χρήστες και πρόκειται να ξεκινήσει μια υπηρεσία πληρωμών. 

“Η επένδυση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την Ινδία και τον ενθουσιασμό μας για τον σημαντικό μετασχηματισμό που προκάλεσε η Jio στη χώρα”, δήλωσε το Facebook.

Το Facebook δήλωσε ακόμα ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί στη συνεργασία μεταξύ του WhatsApp και της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου της Reliance JioMart για να επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν με επιχειρήσεις, καταστήματα και να αγοράσουν προϊόντα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα