Τρεις νέες αιτήσεις από το Μαρινόπουλο

Τρεις νέες αιτήσεις από το Μαρινόπουλο

Ακόμα τρεις εταιρίες του Ομίλου Μαρινόπουλου ζητούν να υπαχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

Νέες αιτήσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα ο Όμιλος Μαρινόπουλου, ζητώντας αυτή τη φορά την υπαγωγή τριών ακόμη εταιριών του. Πρόκειται για τις: Αφοι Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ, Express m ΑΕ και ΞΥΝΟΣ ΑΕ.

Αφοι Μαρινόπουλοι Συμμετοχική ΑΕ: Πρόκειται για την εταιρία που ασκεί διοίκηση επί του Ομίλου και διαχειρίζεται τα οικονομικά του.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνολικές υποχρεώσεις (με βάση το ισοζύγιο στις 31/12/2015) για τις οποίες ζητεί δικαστική προστασία είναι 196 εκατομμύρια ευρώ και συγκακριμένα έναντι του Δημοσίου ποσό ύψους 320.000 ευρώ, έναντι των ασφαλιστικών ταμείων 23.000 ευρώ, έναντι των τραπεζών 180 εκατομμυρια ευρώ και έναν των προμηθευτών 6 εκατ. ευρώ.

Express m ΑΕ: Περιλαμβάνει 160 καταστήματα (20 σούπερ μάρκετ και 139 express stores) σε όλη την Ελλάδα με συνολικές υποχρεώσεις 275 εκατομμυρια. Συγκεκριμένα, έναντι του Δημοσίου 840.000 ευρ, των ασφαλιστικών ταμείων 3,2 εκατ. ευρω, των εργαζομένων 800.000 ευρώ, ένατι των τραπεζών 4 εκατομμυρια ευρω και σε προμηθευτές ύψους 266 εκατ. ευρώ.

ΞΥΝΟΣ ΑΕ: Αποτελείται από 19 μικρά Σούπερ Μάρκετ τα οποία ειχε εξαγοράσει πριν από 10 χρόνια η Μαρινόπουλος. Τα καταστήματα βρισκονται σε Αθήνα και Ήπειρο. Οι συνολικές υποχρεώσεις φτάσουν τα 19,6 εκατομμυρια ευρω, δηλαδή στο Δημόσιο 280.000 ευρω, στα ασφαλιστικά ταμεία 290.000 ευρω, στους εργαζόμενους 260.000 ευρώ. σε γραμματια και επιταγές 4.000 ευρώ και στους προμηθευτές 14,5 εκατομμυρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληοροφορίες οι αναφορές για οφειλές στους εργαζόμενους είναι λογιστικές αφού σύμφωνα με την εταιρία αυτοί εχουν εξοφληθεί μέχρι και τον Μάιο του 2016.

Ήδη από την περασμένη Τρίτη υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα έχει υποβάλει ο Όμιλος για τα Σούπερ Μάρκετ, ενώ έχει ζητήσει προληπτικά μετρα προστασίας από τους πιστωτές, που θα συζητηθούν την Παρασκευή. Μέχρι τότε, το δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή, για την προστασία της εταιρίας.

Όσο για τις κύριες αιτήσεις, που αφορούν στην υπαγωγή στο επίμαχο άρθρο, για τα Σούπερ Μάρκετ θα συζητηθούν στις 16 Νοεμβρίου ενώ για τις νέες τρεις η συζήτηση προσδιορίστηκε για τις 21 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαρινόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαρινόπουλος: Εργαζόμενοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο

Μαρινόπουλος: Πώς έφτασε ένα βήμα πριν το λουκέτο. Η υπεροψία, τα λάθη και η κακή διαχείριση

Πολιτικό θέμα ο Μαρινόπουλος

Μαρινόπουλος, μια ελληνική ιστορία

Μαρινόπουλος: Σκηνές ροκ λίγο πριν από την αίτηση για τον πτωχευτικό κώδικα

Mαρινόπουλος: 1η Ιουλίου κρίνεται το μέλλον της επιχείρησης. Αγωνία για 13.000 εργαζόμενους

SHARE: