Urban Innovations: Αυτή είναι η εταιρία που ανέλαβε το έργο για τις ζαρντινιέρες

Urban Innovations: Αυτή είναι η εταιρία που ανέλαβε το έργο για τις ζαρντινιέρες
Τοποθετήθηκαν ζαρντινιέρες με λουλούδια,κατά μήκος της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου Eurokinissi

Οι ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν στην Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου, προκάλεσαν συζητήσεις για το κόστος και την αισθητική τους. Η απόφαση για τον ανάδοχο, η πανδημία κορονοϊού και μια ανάρτηση που θα συζητηθεί.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο “Μεγάλος Περίπατος” και οι αλλαγές που επιφέρει στην ζωή των πολιτών, που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Τις τελευταίες μέρες όμως, το ζήτημα των ποσών που δαπανά ο δήμος Αθηναίων για τον εξοπλισμό του Μεγάλου Περιπάτου, είναι αυτό που μονοπωλεί τις συζητήσεις.

Με ένα μεγάλο μέρος των εργασιών για την πιλοτική εφαρμογή των αλλαγών στην οδό Πανεπιστημίου να έχει ολοκληρωθεί, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι ζαρντινιέρες που τοποθετήθηκαν κατά μήκος του πεζοδρομημένου τμήματος και οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζητήσεων ήδη πριν από την τοποθέτησή τους, για έναν και μόνο λόγο. Το κόστος τους.

Με βάση την απόφαση που έλαβε στις 27 Μαΐου η Οικονομικής Επιτροπή του δήμου Αθηναίων, ο προϋπολογισμός για την προμήθεια 570 ορθογώνιων ζαρντινιέρων ήταν 313.500 ευρώ, ήτοι 550 ευρώ για την κάθε μία.

Τελικώς, η προσφορά του μειοδότη στον διαγωνισμό, ήταν 506,55 ευρώ για κάθε ζαρντινιέρα.

https://www.news247.gr/download/7882//767000/ap.pdf

Ποιος είναι ο μειοδότης

Την χαμηλότερη προσφορά στον μειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια εξοπλισμού, κατέθεσε η εταιρία Urban Innovations, το logo της οποίας είναι ορατό και πάνω στις ζαρντινιέρες που έχουν τοποθετηθεί.

Πρόκειται για μία εταιρία που εδρεύει στην Καρδίτσα και ιδρύθηκε το 1975, λειτουργώντας αρχικά ως μηχανουργείο που κατασκεύαζε κυρίως αγροτικά μηχανήματα. Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στην ιστοσελίδα της:

“Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1975, με την επωνυμία Χυτήρια – μηχανουργεία Τσίντζα και σήμερα, ως Urban innovations ltd πλέον, είναι η κορυφαία εταιρεία κατασκευής προϊόντων αστικού εξοπλισμού στην Ελλάδα διαθέτοντας τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων καθώς και τη μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα. Η εταιρεία έχει διεθνή παρουσία σε τέσσερις χώρες και στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό εξαγωγών στα επόμενα χρόνια”.

Σύμφωνα με την σελίδα της εταιρίας, πλέον ασχολείται αποκλειστικά με προϊόντα εξοπλισμού πόλεων, συμμετέχοντας από το 2010 σε διαγωνισμούς του δημοσίου.

Στο ίδιο site μπορεί κανείς να βρει έργα (παιδικές χαρές, πίστα εκμάθησης ποδηλασίας, έξυπνες στάσεις κ.α.) που έχει αναλάβει για δήμους στην Αττική, την Ήπειρο, την Κοζάνη και αλλού. Η Urban Innovations, μάλιστα, μαζί με τις πιστοποιήσεις ISO, αναφέρει και πως διαθέτει και πολιτική κατά της δωροδοκίας.

“Προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού”

Την διεύθυνση της εταιρίας από το 2009 έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Τσίντζας, ο οποίος είναι και ο νόμιμος εκπρόσωπος της Urban Innovations.

Η εταιρία του κυρίου Τσίντζα έρχεται να αναλάβει την προμήθεια του εξοπλισμού “για την εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19”.

Έτσι, σε μία απρόσμενη στροφή της μοίρας, φαίνεται πως η ανάληψη από την Urban Innovations ενός πολύ μεγάλου έργου, υπό τις έκτακτες συνθήκες και διαδικασίες που ως αφορμή έχουν την πανδημία του νέου κορονοϊού, έρχεται σε σύγκρουση με τις πεποιθήσεις του κ. Τσίντζα, ο οποίος δύο μήνες πριν και ενώ η χώρα προετοιμαζόταν για το lockdown εξέφραζε τις αμφιβολίες του για την ίδια την ύπαρξη του SARS-coV-2.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα