Βίντεο: Λίφτινγκ στο Ελ. Βενιζέλος

Βίντεο: Λίφτινγκ στο Ελ. Βενιζέλος

Τι έχει αλλάξει μετά την ανακαίνιση στο Ελ. Βενιζέλος. Ποιες νέες αλυσίδες έχουν προστεθεί στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από μισός χρόνος που σχεδόν ο μισός χώρος του επάνω ορόφου του αεροδρομίου είχε μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. Οι εργασίες πλέον ολοκληρώθηκαν και οι περισσότεροι χώροι έχουν παραδοθεί προς χρήση. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που κανείς μπορεί να το αντιληφθεί άμεσα σημαντικές είναι και οι αλλαγές στον λειτουργικό τομέα.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή αφορά στη δημιουργία 2 κεντρικών σημείων ελέγχου ασφαλείας στις εισόδους των περιοχών εκτός Σένγκεν (διαβατήρια – ασφάλεια) και εντός Σένγκεν (κάρτες επιβίβασης – ασφάλεια).

Βίντεο: Λίφτινγκ στο Ελ. Βενιζέλος

Σε σχέση με τον αποκεντρωμένο έλεγχο που ίσχυε πριν από το έργο, η νέα διαρρύθμιση διαχωρίζει πλήρως τη λειτουργική δραστηριότητα από την αναψυχή στο αεροδρόμιο. Επιτρέποντας στους επιβάτες να «αφήνουν πίσω τους» εξαρχής τη διαδικασία του κεντρικού ελέγχου, τους δίνει πλέον την άνεση να περιηγηθούν στις νέες, αναβαθμισμένες διαδρομές  και χώρους των εντός και εκτός Σένγκεν περιοχών, χωρίς πίεση χρόνου. Με το νέο κεντρικό σύστημα, η απόδοση των σημείων ελέγχου έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη υποδομή, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η βελτίωση της διαδικασίας μετεπιβίβασης, καθώς οι transfer επιβάτες φθάνουν στην πύλη αναχώρησής τους 10 λεπτά ταχύτερα.

Βίντεο: Λίφτινγκ στο Ελ. Βενιζέλος

Αφού ελεγχθούν κεντρικά, οι επιβάτες -και στις 2 περιοχές- εισέρχονται στους αναβαθμισμένους χώρους, που, με ανανεωμένη αισθητική και μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις και προσδοκίες των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών.

Με έμπνευση από την κλασσική Ελλάδα, στην περιοχή εκτός Σένγκεν δημιουργήθηκαν 3 διακριτές εμπορικές ζώνες, σε μια διαδρομή που ξεκινά από την «Αγορά», θυμίζει εμπορικά καταστήματα της Αθήνας καθώς διασχίζει την ενδιάμεση «Στοά» και, στο τέλος της «βόλτας στην πόλη», ολοκληρώνεται στην «Πλατεία» (κομβικό σημείο για τις πύλες αναχώρησης), που συνδυάζει αγορές, φαγητό και αίσθηση χαλάρωσης πριν από την πτήση.

Βίντεο: Λίφτινγκ στο Ελ. Βενιζέλος

Αντίστοιχα, η περιοχή εντός Σένγκεν, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή ελκυστικών προτάσεων, εικόνων και εμπειριών. Παραπέμποντας σε μια «βόλτα στη σύγχρονη πόλη», οι επιβάτες ξεκινούν από την «Αγορά», διασχίζουν τον πολυσύχναστο «Δρόμο», περιηγούνται στην «Ελληνική Γειτονιά» για να καταλήξουν στην  «Πλατεία», όπου έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την γαστρονομική ποικιλία με έμφαση στις ελληνικές γεύσεις.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του αεροδρομίου σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών το  σύνολο των επενδύσεων ανακαίνισης και αναδιαμόρφωσης έφθασε τα 35 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 20 εκατ. προήλθαν από τις εμπορικές επιχειρήσεις που φιλοξενούνται στους χώρους του.

Βίντεο: Λίφτινγκ στο Ελ. Βενιζέλος

Με τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τριπλασιάστηκε η χωρητικότητα  του ελέγχου καρτών επιβίβασης, οι εμπορικές περιοχές έφθασαν στα 11.000 τ.μ.  (συνολικά 126 καταστήματα από τα οποία 64 εμπορικά, 34 στον χώρο της εστίασης και 28 που αφορούν υπηρεσίες) ενώ οι καθιστικοί χώροι φθάνουν πλέον τα 2.000 τ.μ..

Πέρα από την αλυσίδα WHSmith, που όπως είχε πρώτο ενημερώσει το news247 τοποθετήθηκε στο αεροδρόμιο, παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έχει και το Public ενώ για πρώτη φορά στο Ελ. Βενιζέλος άνοιξε κατάστημα με "μη αθλητικά" υποδήματα από την αλυσίδα nak.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελ. Βενιζέλος: Γιατί το αεροδρόμιο έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο;

Στo Ελευθέριος Βενιζέλος το γιγαντιαίο Beluga Airbus

WHSmith: Η αρχαιότερη αλυσίδα καταστημάτων του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network