Ξεκινά η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολίδα

Ξεκινά η μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολίδα

Εντός του 2018 θα αρχίσει η κατασκευή του γηπέδου γκολφ, που θα αποτελέσει το πρώτο έργου του τουριστικού, παραθεριστικού χωριού, Kilada Hills Golf Resort.

Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που βρισκόταν στα συρτάρια, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, ξεκινά.

Το Kilada Hills Golf Resort, που είναι η πρώτη στρατηγική επένδυση ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων) στην Ελλάδα, πρόκειται να αποτελέσει την ιδιαίτερη και υψηλού επιπέδου ανάπτυξη θερέτρου γκολφ στην Ελλάδα. Εκτείνεται σε πάνω από 2.000 στρέμματα, μόνο 10 λεπτά οδικώς από το Amanzoe, δίπλα στο γραφικό ψαροχώρι της Κοιλάδας και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις: The Golf Course & Club House, The Villa Residences, The Hotel & Spa, The Beach Club και The Sports Wellness Center.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 450 εκατ. ευρώ, ενώ από τις πωλήσεις κατοικιών θα προκύψουν περίπου 1δισ. ευρώ. Κατά τη φάση κατασκευής θα εργαστούν 800 άτομα και κατά τη φάση λειτουργίας 600.

Οσον αφορά την πορεία του έργου, ήδη έχουν εγκριθεί πολεοδομική μελέτη και περιβαλλοντικού όροι, και οι κατασκευές θα ξεκινήσουν εντός του 2018, από το γήπεδο γκολφ 18 οπών, σχεδιασμένο από τον Jack Nicklaus.

 

Παράλληλα, το γήπεδο γκολφ θα υποστηρίζεται από το Club House, που θα διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα κεντρικό σαλόνι, ένα εξειδικευμένο κατάστημα ειδών γκολφ, ένα εστιατόριο/μπαρ, ένα γυμναστήριο, μία πισίνα και ένα παιδικό club σε συνολικούς χώρους πάνω από 2.500 τ.μ.

 

Το γήπεδο γκολφ αναμένεται να έχει ζήτηση και από τουλάχιστον 200 πλέον εύπορες οικογένειες με καλοκαιρινές κατοικίες στην περιοχή και τους ιδιοκτήτες των Amanzoe Villas, τους πελάτες  του Amanzoe και του Nikki Beach Hotel Hotels. Αυτές οι 230 κατοικίες, οι 86 βίλλες και σουίτες και ακόμα 16 κατοικίες στο βουνό και 12 καμπάνες, θα κατασκευάζονται ανάλογα τη ζήτηση και τις παραγγελίες, εντός του 2019, μόλις εκδοθεί η οικοδομική άδεια.

Τελευταίο κατασκευαστικά θα είναι το ξενοδοχείο 100 δωματίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα