ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Η ελληνική εταιρία που επενδύει στην πράσινη οικονομία

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Η ελληνική εταιρία που επενδύει στην πράσινη οικονομία

Σε μια εποχή που η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα μείζον ζήτημα που χρήζει δραστικών αποφάσεων από τις εταιρείες και τους καταναλωτές, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ κάνει τη διαφορά.

Η ολοένα και αυξανομένη ανησυχία των ανθρώπων για το περιβάλλον και τις καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, έχει δημιουργήσει περισσότερους οικολογικά συνειδητούς καταναλωτές, οι οποίοι αναγνωρίζουν πως η αγοραστική τους συμπεριφορά έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 93% των πολιτών της ΕΕ θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ενώ εννέα στους δέκα Έλληνες που ερωτήθηκαν (90%) θεωρούν την κλιματική αλλαγή «πολύ σοβαρό» πρόβλημα. «Παρά την πανδημία και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι, η στήριξη της δράσης για το κλίμα παραμένει υψηλή. Οι Ευρωπαίοι αναγνωρίζουν τους μακροπρόθεσμους κινδύνους που θέτουν οι κρίσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας, και αναμένουν από τη βιομηχανία, τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν δράση», τόνισε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, κ. Φρανς Τίμερμανς.

Οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους, έχοντας αντιληφθεί την εν λόγω τάση και στροφή των καταναλωτών προς πιο οικολογικές λύσεις, έχουν προβεί στην υιοθέτηση νέων στρατηγικών προώθησης και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με τέτοιο τρόπο, ώστε τόσο η παραγωγή τους όσο και χρήση αυτών να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Και όσον αφορά στην «πράσινη» οικονομία και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα σε εταιρικό επίπεδο, δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εταιρεία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά.

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Η ελληνική εταιρία που επενδύει στην πράσινη οικονομία

Κι αυτό, γιατί εδώ και χρόνια επενδύει στην Πράσινη Οικονομία, στο σύνολο των δραστηριοτήτων της, προσπαθώντας συνεχώς να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να παραμείνει πιστή στο στόχο της να εξελίσσεται με γνώμονα την περιβαλλοντική υπευθυνότητα, τη βιωσιμότητα και την αειφορία. Στο πλαίσιο αυτό, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα στον κλάδο της, λανσάροντας τον Οκτώβριο του 2020 τη νέα σειρά ΖΑΓΟΡΙ GO
GREEN
από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET), δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, κάτι που αποδεικνύει έμπρακτα την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Οι πρώτοι κωδικοί της σειράς GO GREEN είναι το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml, ενώ αυτή την πράσινη κατεύθυνση ακολουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύεται ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Η ελληνική εταιρία που επενδύει στην πράσινη οικονομία

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της πανελλαδικά με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜVHELLAS (TÜVNORD). Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Η ελληνική εταιρία που επενδύει στην πράσινη οικονομία

Όμως, το ΖΑΓΟΡΙ GOGREEN δεν είναι ούτε η πρώτη αλλά ούτε και η μοναδική πράσινη επένδυση της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η οποία έχει ένα συνολικό στρατηγικό πλάνο βιωσιμότητας και αειφορίας που την καθιστά το ελληνικό green case study. Ασπαζόμενη την «πράσινη» φιλοσοφία ως αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της και παραμένοντας πιστή στις αξίες της και τις αρχές της βιωσιμότητας, η εταιρία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ επέλεξε στρατηγικά το 2020 να συνεργαστεί με τον εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Protergia, για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις της που θα προέρχεται από 100% Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, αποτελεί η εγγύηση προέλευσης (Πράσινο Πιστοποιητικό) από την Protergia όπου για το 2020 κατέγραψε ότι το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε προήλθε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου άνθρακα.

Φυσικά, οι ενέργειες της εταιρείας δεν σταματούν εδώ, καθώς στόχος της είναι να μετατραπεί σταδιακά σε μια «πράσινη» επιχείρηση. Μάλιστα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ εκπονεί μελέτη υπολογισμού συνολικού αποτυπώματος εκπομπών CO2 για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, με σκοπό τη θέσπιση στόχων που θα τεκμηριώνουν την πολιτική αειφορίας (sustainability) που αποτελεί και βασικό άξονα της φιλοσοφίας της.

SHARE:

24Media Network