Εξέπνευσε η προθεσμία σύλληψης Εφραίμ

Ο πρώην ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ  φθάνει στην Βουλή. Συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ", Τετάρτη 28 Απριλίου 2010
Ο πρώην ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ φθάνει στην Βουλή. Συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ", Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 ΑΠΕ ΜΠΕ

Βελτιώνεται η κατάσταση υγείας του ηγουμένου Εφραίμ, με την προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης να έχει εκπνεύσει από το απόγευμα της Δευτέρας

Στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας εξέπνευσε η προθεσμία για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης κατά του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Μονής και του Δημοσίου. Από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται σε εξέλιξη η σύναξη της Ιεράς  Επιστασίας του Αγίου Όρους.

Η κατάσταση της υγείας του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, τον οποίο εξέτασε το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, Κωνσταντίνος Δοκουσλής, παρουσιάζει βελτίωση.

"Διαπίστωσα ότι εμφανίζει ύφεση η λοίμωξη του αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε και έχουν βελτιωθεί τα συμπτώματα της δισκοπάθειάς του" δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής, ο οποίος εκτίμησε ότι ενδεχομένως την Τρίτη θα μπορεί να μεταφερθεί με πλωτό μέσο ή ελικόπτερο. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αυτό θα καθορισθεί σε νέα εξέταση που θα γίνει νωρίς το απόγευμα.

" Η απόφαση για τον Εφραίμ , είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούοντα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.

"Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη", προσέθεσε.

Οι κληρικοί και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και οφείλουν να παραμένουν στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια, "όπου οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση", δήλωσε από την πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος, που ευχήθηκε να λήξει σύντομα η περιπέτεια του γέροντα Εφραίμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αντιδράσεις για προφυλάκιση Εφραίμ

Προφυλακιστέος ο Εφραίμ

SHARE:

24Media Network