5+1 μαγαζιά που πάνε το παγωτό σε άλλη διάσταση

5+1 μαγαζιά που πάνε το παγωτό σε άλλη διάσταση
Παγωτό Shutterstock

Έξι παγωτατζίδικα που ξέρουν από καλό παγωτό, για να δοκιμάσετε φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα. Μικρά διαμάντια που μάς περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να τα γευτούμε.

Ο καιρός ζέστανε για τα καλά και οι βόλτες στην πόλη χρειάζονται κάτι δροσιστικό για να γίνουν ακόμη πιο όμορφες. Τι καλύτερο από ένα νόστιμο παγωτό στο χέρι, περπατώντας με την παρέα σου στους δρόμους και τα σοκάκια της Αθήνας, συζητώντας για όλα τα σχέδια του φετινού καλοκαιριού και ανακαλύπτοντας νέες γεύσεις και πρωτόγνωρες αισθήσεις.

Το παγωτό, πάντως, δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι τέχνη και θέλει μεράκι. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από τα αθηναϊκά παγωτατζίδικα που έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και από τις νέες gelaterie που έχουν ανοίξει στο κέντρο της πόλης, στα Βόρεια Προάστια και σε διάφορες γειτονιές. Μικρά διαμάντια που μάς περιμένουν να τα ανακαλύψουμε και να τα γευτούμε.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε έξι παγωτατζίδικα που ξέρουν από καλό παγωτό στην Αθήνα, για να μην μείνει κανείς ανικανοποίητος φέτος το καλοκαίρι.

Le Greche

Παγωτό από το Le Greche Facebook / @Le Greche

Το “Le Greche” αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά για παγωτό της Αθήνας, ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι βρέθηκε στη λίστα του spoonuniversity.com ως ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα στην Ευρώπη. Η κυρία Εύη Παπαδοπούλου, ιδιοκτήτρια του “Le Greche”, μετέφερε σε τρεις ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας όλα όσα έμαθε για το παγωτό στην Μπρέσια της Ιταλίας, όπου και σπούδασε για τέσσερα χρόνια, συνδυάζοντας τα ιταλικά μυστικά με την ελληνική κουλτούρα. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί και στον τρόπο παρασκευής και ψύξης του παγωτού, κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της, που ήταν να μάθει στους Αθηναίους να τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο! Στη συγκεκριμένη gelateria θα βρεις γεύσεις όπως ανθότυρο από την Κρήτη, σύκα από την Καλαμάτα και πορτοκάλια από τη Λακωνία, αλλά και πρώτες ύλες από το εξωτερικό, όπως αυθεντικό φυστίκι που έρχεται από το Bronte της Σικελίας.

Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, τηλ: 2167006458

Λεωφόρος Μεσογείων 456, Αγία Παρασκευή, τηλ: 2100101617

Λυκούργου 2, Φάρος Ψυχικού, τηλ: 2130416299

Epik Gelato

Παγωτό από το Epik Gelato Facebook / @Epik Gelato

Ανάμεσα στο “Flower” και τον “Κύριο” της Πλατείας Μαβίλης, βρίσκεται ένα μικρό μαγαζί που θα ολοκληρώσει την έξοδό σου στην περιοχή, αφήνοντάς σου τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο λόγος για τη ρετρό gelateria “Epik Gelato”, που σε ταξιδεύει στον χρόνο, ενώ παράλληλα φέρνει στον ουρανίσκο σου γεύσεις και μυρωδιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πρόκειται για μια σχετικά πρόσφατη άφιξη, που ενθουσιάζει τους επισκέπτες του με τα ελληνικά προϊόντα του, τα οποία ξυπνούν μνήμες από διακοπές και ανέμελες εξορμήσεις. Οι ιθύνοντες του “Epik Gelato” προμηθεύονται φρέσκο αγελαδινό γάλα από την κτηνοτροφική μονάδα της Ιεράς Μονής του Τίμιου Σταυρού, αποφεύγοντας σκόνες, χημικά και πρόσθετα. Εκεί θα βρεις τριαντάφυλλο με παραδοσιακό λουκούμι Σύρου, κατίκι Δομοκού και αγριόσυκο Τέσκου Ικαρίας, αλλά και old school κοκτέιλ παγωτού όπως Σικάγο, Μόκα, Πάβλοβα και παγωτό γιαούρτι με κηρήθρα και μέλι Πηλίου.

Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη, τηλ: 210 6464 105

Solo Gelato

Παγωτό από το Solo Gelato Facebook / @Solo Gelato gelateria


Στην καρδιά του Χαλανδρίου βρίσκεται το “Solo Gelato”, η gelateria που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παγωτού που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2012. Η ιστορία του “Solo Gelato” μετρά πάνω από μισό αιώνα, καθώς ο ιδιοκτήτης του, ο Νίκος Χριστογεώργος, είναι τρίτης γενιάς παγωτοποιός και χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα τις συνταγές του παππού του από το 1951. Διαθέτει φρέσκο ιταλικό παγωτό με ελάχιστα λιπαρά (μόλις 5%), το οποίο παρασκευάζουν οι ίδιοι με αγνά υλικά πρώτης ποιότητας, ενώ θεωρείται το καλύτερο παγωτατζίδικο των Βορείων Προαστίων. Από την ποικιλία γεύσεων που θα βρεις, μπορείς να δοκιμάσεις τζιαντούγια, βενετσιάνα, κρέμα μπουένα, έξτρα μπλακ, ρούμι με σταφίδες, φουντούκι, λευκή σοκολάτα με τριαντάφυλλο και κρέμα mascarpone με σύκο.

Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6813622

Μαραμπού

Παγωτό από το Μαραμπού Facebook / @Maraboo Ice Cream

Στην πολυσύχναστη οδό Αρχελάου στο Παγκράτι, όπου ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι ανακαλύπτουν τα διαμάντια της και βρίσκουν τα νέα στέκια τους, βρίσκεται το παγωτατζίδικο “Μαραμπού” της Βίκυς Περιστάνογλου και του Ιγκόρ Τσομλεκτσόγλου. Με όνομα βγαλμένο από τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία, η gelateria εξειδικεύεται στο χειροποίητο ιταλικό παγωτό και προσφέρει στον επισκέπτη καθαρές γεύσεις που είτε κυμαίνονται στις κλασικές επιλογές όπως το fior di latte, είτε σε ψαγμένες επιλογές όπως η καραμέλα με αλάτι και η μαύρη μπίρα από μικρή ελληνική ζυθοποιία. Ανάμεσά τους και διάφορα σορμπέ, όπως μάνγκο και bitter σοκολάτας. Πάντως οι γεύσεις είναι περιορισμένες, με το ανθόγαλο και τη σοκολάτα να είναι πάντα διαθέσιμες και τις υπόλοιπες να εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή.

Αρχελάου 17, Παγκράτι, τηλ: 2107247037

Morris Brown

Παγωτό από το Morris Brown Facebook / @Morris Brown

Το “Morris Brown” προσφέρει απλόχερα χαρά μέσα από τις δεκάδες γεύσεις παγωτού που διαθέτει για επισκέπτες του και οι οποίες συνεχώς ανανεώνονται, έπειτα από δοκιμές και πειραματισμούς. Με παγωτό φτιαγμένο από εξαιρετικής ποιότητας υλικά και με φρέσκα φρούτα εποχής, στο “Morris Brown” θα βρεις τεράστια ποικιλία που ικανοποιεί όλα τα γούστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, από double dark chocolate και lila pause μέχρι ανανά με κόλιανδρο και λευκή σοκολάτα με μάντολες Κεφαλλονιάς. Φυσικά, μιας και τα φρούτα αποτελούν ένα από τα σημεία κατατεθέν του, αξίζει να δοκιμάσετε τα νόστιμα σορμπέ του που είναι ό,τι πρέπει για τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Πλατεία Αναλήψεως 4, Βριλήσσια, τηλ: 2106819898

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 11, Νέα Πεντέλη, τηλ: 2108041981

Dickie Dee

Παγωτό από το Dickie Dee Facebook / @Dickie Dee Athens

Τις πιο τέλειες επιλογές για soft ice cream – και όχι μόνο – θα βρει κανείς στο “Dickie Dee”, σε μια από τις πιο γνωστές παρόδους της Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Όσοι αγαπούν το παγωτό μηχανής θα το λατρέψουν, καθώς εκεί μπορούν να βρουν μοναδικές γεύσεις που ξεφεύγουν από το κλασικό “σοκολάτα – βανίλια”, όπως τριαντάφυλλο ή τσουρέκι, ενώ μπορούν να προσθέσουν χειροποίητα toppings. Το πιο πρωτότυπο, όμως, στοιχείο του “Dickie Dee” είναι το cotton candy ή αλλιώς “μαλλί της γριάς” που μπορεί να προστεθεί πάνω στο παγωτό που επιλέγει ο πελάτης και να το κάνει να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Αξίζει να σημειωθεί, πως στην εν λόγω gelateria χρησιμοποιούν εγχώριο γάλα και σοκολάτα, ενώ το φιστίκι προέρχεται από την Σικελία.

Βουλής 23, Σύνταγμα, τηλ: 210.3238277

Παγωτό από το Dickie Dee Facebook / @Dickie Dee Athens

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα