Το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο φαγητό των Ελλήνων – Μπείτε και ψηφίστε για το μεγάλο τελικό

Το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο φαγητό των Ελλήνων – Μπείτε και ψηφίστε για το μεγάλο τελικό
Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ASSOCIATED PRESS

Τα ποσοστά μίλησαν. Μελομακάρονα και ντολμαδάκια αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίες επιλογές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πάμε τώρα για τον τελικό των τελικών, πάμε να επιλέξουμε το κυρίως πιάτο-νικητή των Χριστουγέννων!

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά μία ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, πριν από το γιορτινό τραπέζι με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και τα -πιο αγαπημένα- όμορφα φαγητά και τις πολλές μυρωδιές.

Η δεύτερη φάση του Χριστουγεννιάτικου διαγωνισμού, ο οποίος θα αναδείξει το αγαπημένο μενού των Ελλήνων για το γιορτινό τραπέζι παρήλθε.

Το κοινό, μέσω της ψήφου του, ανέδειξε τους νικητές των νικητών των φαγητών στις κατηγορίες “Ορεκτικά” και “Γλυκά” και τώρα μένει ο τελικός που θα αναδείξει το αγαπημένο κυρίως πιάτο των Ελλήνων, το πιο δημοφιλές έδεσμα, αυτό που οι περισσότεροι επιθυμούν να υπάρχει σε κάθε εορταστικό δείπνο.

Ας δούμε όμως ποια πιάτα ξεχώρισαν και κέρδισαν τους τίτλους του “αγαπημένου χριστουγεννιάτικου ορεκτικού”, αλλά και του “αγαπημένου γλυκού”.

Τα νούμερα μίλησαν. Με ποσοστό 57% τα ντολμαδάκια είναι και με τη βούλα το πιο ποθητό ορεκτικό των Ελλήνων.

Ως καλύτερο γλυκό αναδείχθηκε το αναμενόμενο. Μελομακάρονα με 66% ξεπέρασαν κουραμπιέδες και τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα κάστανο και έφτασαν στην κορυφή.

Ο μεγάλος τελικός των κυρίως πιάτων είναι γεγονός. Πανσέτα γεμιστή με πιπεριές περνάει στην επόμενη φάση, έχοντας αφήσει “εκτός” τα κανελόνια με μανιτάρια και πράσα, και έρχεται αντιμέτωπη πλέον με το χοιρινό στη γάστρα, το οποίο με 75% υπερνίκησε τη γαλοπούλα γεμιστή με μήλα και κάστανα.

Μαχαιροπίρουνα κάτω. Ας ψηφίσουμε λοιπόν!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα