Αν είστε λάτρεις των αυγών, όπως εγώ, σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει κάθε εκδοχή τους. Τηγανητά, ομελέτα, βραστά ή ποσέ και τόσες άλλες παραλλαγές. Αυτή τη φορά, τα αυγά φωλιάζουν σε βελούδινο αβοκάντο και ψήνονται στο φούρνο με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.
Δείτε το λαχταριστό βίντεο:
ADVERTISING
Υλικά για 4 κομμάτια
2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
4 αυγά
Αλάτι και πιπέρι
1 κ.σ. τσένταρ τριμμένο
4-5 τοματίνια βελανίδια κομμένο στα δύο
1 κ.σ. μπέικον σε κυβάκια
Προετοιμασία
Κόψτε τα αβοκάντο στα δύο και αφαιρέστε τα κουκούτσια τους. Με ένα κουτάλι, αφαιρέστε ένα μέρος από τη σάρκα, ώστε να χωρέσει με άνεση το αυγό.
Σπάστε από πάνω το αυγό και αλατοπιπερώστε.
Προσθέστε στο ένα μπέικον ελαφρά σοταρισμένο, στο δεύτερο τοματίνια και στο τρίτο τυρί τριμμένο. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε όποια παραλλαγή επιθυμείτε και να προσθέσετε υλικά της επιλογής σας.
Ψήστε στους 200oC για 15' λεπτά.
Μυστικό: Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με διάφορα υλικά. Έχω δοκιμάσει στα παρελθόν κάτι αντίστοιχο, αλλά με μανιτάρια πορτομπέλο.