Όπως και να τον προτιμάς, ο ντάκος είναι η επιλογή που θα σε βγάλει πάντα ασπροπρόσωπο

Όπως και να τον προτιμάς, ο ντάκος είναι η επιλογή που θα σε βγάλει πάντα ασπροπρόσωπο

Συνδεδεμένο με τα μεσημέρια του καλοκαιριού, ειδικά μετά από μία εξόρμηση στη θάλασσα, αυτό το πιάτο είναι ταυτόχρονα εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία του και πολύ νόστιμο.

Αν και συνήθως, το τυρί που επιλέγουν πολλοί είναι η φέτα, προτιμώ την εκδοχή με το καλαθάκι Λήμνου Π.Ο.Π. Νώμα. Η σφραγίδα νώμα είναι η επιβεβαίωση ότι το προϊόν που βάζεις στο πιάτο σου έχει παραχθεί σε περιοχές όπου το μικροκλίμα και οι ειδικές συνθήκες κάθε τόπου, του δίνουν την βέλτιστη ποιότητα που του αξίζει. Στα προϊόντα «Νώμα» συναντάμε την ποιότητα, την τεχνογνωσία, την ιστορία του κάθε τόπου στη γεύση και στα αρώματα, την αυθεντικότητα και τη σοβαρότητα στην παραγωγή. Γιατί είναι αυτά τα προϊόντα που δίνουν ουσία και νόημα στην παράδοση της χώρας μας σήμερα και ανοίγουν τον δρόμο για το αύριο μιας στιβαρής παραγωγής με υψηλές διατροφικές προδιαγραφές.

Η συνταγή

Υλικά για ένα πιάτο:

  • 1 κρητικό παξιμάδι Νώμα
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. καλαθάκι Λήμνου Π.Ο.Π Νώμα
  • 2 κ.σ. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χανίων Νώμα
  • Αλάτι
  • Ρίγανη Θεσσαλίας Νώμα

Εκτέλεση

  • Βρέχουμε ελαφρά το παξιμάδι και το τοποθετούμε στο πιάτο.

  • Τρίβουμε τη μία ντομάτα στον τρίφτη και την άλλη την κόψουμε σε κύβους. Ρίχνουμε πρώτα την τριμμένη ντομάτα πάνω στο παξιμάδι και στη συνέχεια τοποθετούμε και την κομμένη. Τοποθετούμε το τυρί. Προσθέτουμε αλάτι, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Και ο ντάκος μας είναι έτοιμος!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα