Squid Game: Πώς θα φτιάξετε τα “θανατηφόρα” μπισκοτάκια

Squid Game: Πώς θα φτιάξετε τα “θανατηφόρα” μπισκοτάκια
Sugar Honeycomb video printscreen

Μια πολύ απλή συνταγή για να φτιάξετε και εσείς τα διάσημα -εδώ και λίγες ημέρες- ζαχαρωτά "Dalgona".

Το Squid Game σαρώνει αυτή τη στιγμή στο Netflix κι αν δεν το έχεις ήδη δει, τρέξε να απολαύσεις τη σειρά που ξεγυμνώνει τις παθογένειες της Νότιας Κορέας ή και ολόκληρου του αναπτυγμένου κόσμου.

Η χώρα που τεχνολογικά ζει κάπου στο 2100, κοινωνικά είναι στο 1950. Και αυτό δεν μπορεί παρά να δημιουργεί πολλές προκλήσεις. Στην Κορέα σε δείχνουν με το δάχτυλο αν έχεις χάσει τους γονείς σου, αν δεν έχεις σπουδάσει, αν δεν έχεις παντρευτεί έως τα 30, αν έχεις πάρει διαζύγιο, αν έχεις αποτύχει σε επιχειρηματική δραστηριότητα. Για να μην μακρηγορώ οτιδήποτε σε κάνει «διαφορετικό» από το κοινωνικά αποδεκτό -το πρέπει- είναι στίγμα.

Δεν προσδιορίζεσαι από αυτό που είσαι (ή τις δυνατότητες που έχεις), αλλά από το πού προέρχεσαι (τι δουλειά κάνουν οι γονείς σου και στο τέλος της ημέρας από το αν έχουν λεφτά ή status -είναι δάσκαλοι, γιατροί κλπ), την ηλικία σου και την οικογενειακή κατάσταση. Δεν έχεις όνομα. Είσαι ο junior ή ο senior (από το σχολείο έως τη δουλειά) και όταν κάνεις οικογένεια είσαι η μάνα ή ο πατέρας του/της τάδε. Γενικά δεν είσαι άνθρωπος. Είσαι αριθμός -του τραπεζικού λογαριασμού.

(Για να διαβάσετε ολόκληρο το -χωρίς σπόιλερ- αφιέρωμα του Magazine για το Squid Game, πατήστε εδώ).

Μεταξύ άλλων, το Squid Game έχει αφήσει το κοινό και με την απορία, τι είναι αυτά τα “θανατηφόρα” μπισκοτάκια, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε ένα από τα παιχνίδια επιβίωσης.

Παρακάτω η σκηνή:

Τα “Dalgona” είναι μπισκότα καραμέλας και είναι πανεύκολο να τα φτιάξετε. Αν θέλετε να παίξετε και σεις με τους φίλους σας το “γλύψε-σπάσε-ζήσε!”, έχουμε μια πολύ απλή συνταγή για εσένα!

Υλικά: Ζάχαρη, μαγειρική σόδα, νερό.

Παρακάτω η συνταγή:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα