Φρούριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη στρατιωτική παρέλαση

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν για την πολιτική της κυβέρνησης στο πλαίσιο της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011. Μαθητές έστρεψαν το κεφάλι δεξιά την στιγμή που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, η μπάντα του Δήμου Αθηναίων φορούσε μαύρα περιβραχιόνια ενώ ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ιδιαίτερα κατά της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη για την αποφυγή επανάληψης των περσινών επεισοδίων

Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να μην επαναληφθεί η εικόνα του 2011, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος αποχώρησε.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόστηκε για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Έτσι, θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη έκταση "νεκρής ζώνης" όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από απόσταση.

Επί ποδός θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 2.000 αστυνομικοί, ενώ στη συμπρωτεύουσα θα φτάσουν και διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα.

Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα πετά πάνω από την πόλη την ώρα της παρέλασης, ενώ σκάφη του Λιμενικού θα κάνουν περιπολίες.

Το σχέδιο για την αποτροπή εκτρόπων περιλαμβάνει, επίσης, κιγκλιδώματα και αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για όσους επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, αλλά και προληπτικές προσαγωγές.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζονται ήδη για την παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 10.00 στην οδό Μπότσαρη πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με το seleo.gr , στην οδό Δ. Γούναρη στην περιοχή Ναυαρίνο καλούν σε συγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές. Στον χώρο της παρέλασης αναμένεται να συγκεντρωθούν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ισχυρή αστυνομική παρουσία και ειδικές διαπιστεύσεις θα διεξαχθεί η μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί και στις τοπικές παρελάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποδοκίμασαν Παπούλια - Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη

Όταν η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου μετατράπηκε σε ξέσπασμα οργής

Οι παρελάσεις της οργής

Εφημερίδα "Το Βήμα": Πώς αποφεύχθηκε πραξικόπημα στην Ελλάδα

Αποχώρησε ο Παπούλιας από την παρέλαση

SHARE:

24Media Network