Η αγωνία της μεσαίας τάξης

Η αγωνία της μεσαίας τάξης
Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με θέμα «Η απάντηση είναι περισσότερο Ευρώπη-Ολοκληρώνοντας τη Νομισματική και Οικονομική Ενωση». Ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Ένα άρθρο για τα προβλήματα και τις αγωνίες της μεσαίας τάξης

Ο Πρωθυπουργός σωστά μίλησε για τα προβλήματα και τις αγωνίες της μεσαίας τάξης.

Και προεδοποίησε για τους κινδύνους που διατρέχει η Δημοκρατία εφ’ όσον η αγωνία αυτή φτάσει σε εκρηκτικό επίπεδο.

Ο κ. Σαμαράς όμως είναι Πρωθυπουργός της χώρας και όχι σχολιαστής γεγονότων και παρατηρητής εξελίξεων.

Η κυβέρνησή του εξουθένωσε με τις πολιτικές της τα μεσαία κοινωνικά στρώματα, εξόντωσε ουσιαστικά την ατομική ιδιοκτησία και νέκρωσε την αγορά. Επιβράβευσε μάλιστα για όλα αυτά τον πρώην Υπουργό του των Οικονομικών με την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως σημειώνει ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Nail Ferguson θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός και η προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ακριβώς το αντίθετο, προκειμένου να προστατεύσει τον δημόσιο τομέα και τις συντεχνίες του.

Σε ποιον λοιπόν απευθύνεται ζητώντας εγρήγορση για προστασία της δημοκρατίας; Μήπως στους φανατικούς υποστηρικτές του μεγάλου δημοσίου και οπαδούς των παρατάξεων της Αριστεράς;

* Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο. Έχει διδάξει σε ΗΠΑ, Ρωσία και Ελλάδα ενώ υπήρξε visiting scholar του Κολλεγίου St. Edmund’s του Πανεπιστημίου του Cambridge και δύο φορές εταίρος δημόσιας πολιτικής του μεγάλου ερευνητικού κέντρου Woodrow Wilson Center της Ουάσινγκτον. Διετέλεσε σύμβουλος της Ρωσικής Κυβέρνησης για ζητήματα Ανταγωνισμού και Απελευθέρωσης των Αγορών. Τώρα διευθύνει το Ινστιτούτο Διπλωματίας του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας (Deree) και διδάσκει Επικοινωνία και Ανάλυση Ρίσκου στον Πανεπιστήμιο του Καλίνινγκραντ (πρ. Konigsberg) στη Ρωσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα