Endless Greek Summer… δεν λες τίποτε

Endless Greek Summer… δεν λες τίποτε
Κάπως έτσι ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2020 και συνεχίζουμε.... Eurokinissi

Το καλοκαίρι του 2020 συνεχίζεται το 2021. Με περισσότερα κρούσματα

Αν δεν το θυμάστε «Endless Greek Summer» ήταν το ο τίτλος του βίντεο που κατασκευάστηκε για την έναρξη της τουριστικής σεζόν το 2020. Εκείνο με την ακτή που έκανε «προβολή» στην θάλασσα και το πανοραμικό πλάνο, που μας εξηγούσε ότι το ελληνικό καλοκαίρι είναι μια «κατάσταση του μυαλού». Είχε παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία εντυπωσιακή τελετή στο Ζάππειο.

Αυτό που σίγουρα θυμάστε είναι πώς το καλοκαίρι του 2020 ξεκίνησε με ελάχιστα κρούσματα τον Ιούνιου και τον Ιούλιο. Συνέχισε με αλματώδη αύξηση κρουσμάτων τον Αύγουστο, που συνεχίστηκε τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Έτσι ώστε να καταλήξουμε σε ένα συνεχές lockdown με διαλλείματα από τον Νοέμβρη μέχρι τον Μάρτη. Το καλοκαίρι του 2020 ήταν όντως endless (ατελείωτο). Τόσο που ακόμη συνεχίζεται.

Φέτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν προνοητικός. Στην έναρξη της τουριστικής σεζόν του 2021 φρόντισε να μην σταθεί πλάι στον υπουργό Τουρισμού. Έτσι ο Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μόνος του ότι ξεκινάει ο τουρισμός, με το -μάλλον μίζερο- «Ανοίγουμε Πανιά». Σε χρόνο μηδέν από το «ανοίγουμε πανιά» περάσαμε στο «κλείνουμε την Μύκονο». Κι είναι μόλις 20 Ιουλίου.

Ο επερχόμενος Αύγουστος αν και είναι καταχωρημένος στην συλλογική συνείδηση ώς ο κατεξοχήν μήνας της θερινής ραστώνης και των διακοπών, μοιάζει πια με απειλή.

Οι εμβολιασμοί – που καθυστέρησαν να αρχίσουν- πάνε με ρυθμούς χελώνας. Σε κάθε περίπτωση μακριά από αυτά που αναλογούν σε ένα ακόμη κύμα Covid 19. Οι εκφοβισμοί της κυβέρνησης μάλλον θα τους «κολλήσουν» αντί να τους ενισχύσουν.

Η δημόσια υγεία παραμένει στην ίδια κατάσταση που ήταν. Η παραδοχή – πριν μερικούς μήνες- ότι σχεδόν κατέρρευσε όταν «τίγκαραν» οι ΜΕΘ δεν οδήγησε και στην λήψη ανάλογων μέτρων.. Οι υποδομές στα σχολεία επίσης (σε 4 νομοσχέδια που «πέρασε» η Νικη Κεραμέως ένα μέτρο που να «αραιώνει» τους μαθητές ανά τάξη δεν υπήρξε).

Έτσι έχουμε μπροστά μας αρκετές θερινές μέρες για να διαπιστώσουμε κάποια πράγματα: Π.χ αν τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε 3.000 κρούσματα την ημέρα, 6.000 κρούσματα η 18.000. Αν το Φθινόπωρο οι υγειονομικές υποδομές θα βρεθούν «στα κόκκινα» και πότε. Αν τα λουκέτα και η ανεργία θα πολλαπλασιαστούν 2 ή 3 φορές. Αν τα έσοδα από τον τουρισμό θα είναι ίδια με πέρυσι (δηλαδή χάλια) ή ακόμη χειρότερα.

Ατελείωτο το καλοκαίρι λέμε…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα