Διπλό ατόπημα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Διπλό ατόπημα από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας
Ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Καλώς ήρθε. Αλλά το ξέπλυμα των Ναζί και η αποφυγή οιασδήποτε αναφοράς στον Αττίλα, αμαύρωσαν την έμφανιση του κ.Ζελένσκι. Βαριές οι κυβερνητικές ευθύνες και δικαιολογημένες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, του Σαμαρά και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Στην Αθήνα προσπάθησε κουτοπόνηρα να ξεπλύνει τους Ναζί του Τάγματος Αζόφ. Και στη Λευκωσία δεν είπε λέξη για την εισβολή της Τουρκίας. Ούτε καν μια γενική καταδικαστική αιχμή για ωμές επεμβάσεις και την κατάλυση του διεθνούς δικαίου δεν θεώρησε σκόπιμη ο κ.Ζελένσκι.

Αντ’ αυτού, κάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία να λάβει περαιτέρω μέτρα εναντίον της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων ανέφερε την απαγόρευση να ελλιμενίζονται ρωσικά πλοία και γιώτ στα λιμάνια της Κύπρου.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θρασύτατη η προτροπή, τη στιγμή που η Τουρκία όχι μόνο δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, αλλά έχει ανοίξει διάπλατα τις πύλες της στους Ρώσους ολιγάρχες (ελλιμενισμοί, μεταφορά κεφαλαίων, αγορά ποδοσφαιρικής ομάδας από τον Αμπράμοβιτς κλπ).

Ξέπλυμα και ύβρις

Μιλώντας στην ελληνική Βουλή, ο κ.Ζελένσκι διέπραξε μια κουτοπόνηρη απρέπεια που δεν αγγίζει απλώς αλλά ξεπερνά το όριο της προσβολής. Πρόκειται για ύβριν: στη χώρα που υπέφερε από τους Ναζί, συνιστά πρόκληση και ύβριν το ξέπλυμα των Αζόφ. Δηλαδή των Ουκρανών Ναζί.

Θα πούμε αναλυτικά παρακάτω για το περιώνυμο αυτό Τάγμα, καθώς και για τους άλλους παρακρατικούς ακροδεξιούς/αντισημίτες/αντιευρωπαϊστές της Ουκρανίας, που είχαν πρωτοσταστήσει στην εξέγερση του 2014 και στο θανατικό των Ρώσων/ρωσόφωνων στο Ντονμπάς και στην Οδησσό.

Η κουτοπονηριά του Ουκρανού Προέδρου έγκειται στο εξής: προσπαθώντας να ξεπλύνει τους Ναζί του Αζόφ επιστράτευσε ένα μέλος του Τάγματος, ελληνικής καταγωγής, με πατέρα που είχε πολεμήσει τους Γερμανούς Ναζί. Φτηνή προσπάθεια για να συγκινήσει τους Έλληνες και άφεση αμαρτιών στους μαχαιροβγάλτες του Αζόφ.

Είναι η δεύτερη φορά που προσπαθεί να ξεπλύνει το μαύρο Τάγμα ο Ζελένσκι. Προσφάτως, σε συνέντευξή στο αμερικάνικο FOX, ρωτήθηκε τι έχει να πει γι’ αυτούς τους Ναζί. Η απάντησή του προκλητική: Είναι αυτοί που είναι(!), αλλά τώρα πολεμούν για την πατρίδα τους ενταγμένοι στον εθνικό στρατό…

Βαριά κυβερνητική ευθύνη

Σωστά ο πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να απευθυνθεί στην Ελληνική Βουλή. Η χώρα του δοκιμάζεται από την θρασύτατη εισβολή της Ρωσίας και είναι καθήκον όλων να τον ακούσουν.

Όμως η εμφάνιση αυτή έπρεπε να προετοιμαστεί μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αιφνιδιασμοί τέτοιου είδους είναι ανεπίτρεπτοι και έπρεπε να είχαν προληφθεί.

Διότι έτσι, με τον Αζοφίτη σε πρώτο πλάνο, η μεγάλη εικόνα-δηλαδή η ομιλία του κ. Ζελένσκι- για την οποία μίλησε ο κ.Τασούλας, αμαυρώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και από την κυβερνητική αβελτηρία.

Είναι προς τιμήν των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν μόλις προβλήθηκε το βίντεο. Την ίδια τιμή δικαιούται ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που αποδοκίμασαν την «εισβολή» του Ναζί στην Ελληνική Βουλή.

Εσμός

Περί Τάγματος Αζόφ ο λόγος. Πατενταρισμένοι Ναζί με σβάστικες, ρούνους κλπ (ντοκιμαντέρ του γερμανικού ZDF), φανατικοί Ακροδεξιοί, «χουλιγκάνοι» κ.α. είναι η μαγιά του Τάγματος.

Διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με φασιστικές οργανώσεις της Ευρώπης (ρεπορτάζ του Al Jazeera) και διακρίθηκαν για εγκλήματα και ποικίλες ωμότητες στον Ντονμπάς, στη Μαριούπολη και στην Οδησσό εναντίον των Ρώσων που κατοικούν εκεί.

Αποκαλυπτικό εν προκειμένω είναι το ντοκιμαντέρ του Paul Moreira στην εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης Special Investigation. Αναφέρεται στο Τάγμα Αζόφ αλλά και στις ουκ ολίγες ακροδεξιές οργανώσεις της Ουκρανίας, οι οποίες φέρουν στους κόλπους τους φανατικούς αντιευρωπαϊστές και αντισημίτες.

Οι επικεφαλής και τα επιφανή στελέχη του Αζόφ, του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα» και του κόμματος «Σβόμποντα», που ονομαζόταν Εθνικοσοσιαλιστικό και αργότερα άλλαξε το όνομά του, αξιοποιήθηκαν πλήρως από τις κυβερνήσεις του Κιέβου.

Ορισμένοι δε εξ αυτών, ανταλλάσσουν χειραψίες και ποζάρουν χαμογελαστοί δίπλα σε Αμερικανούς αξιωματούχους αλλά και στον ίδιο τον Μπάιντεν! Επί παραδείγματι, ο αρχηγός του «Σβόμποντα», Ολεγκ Τιαγκνιμπόκ, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί να χαιρετά ναζιστικά, και ο οποίος θεωρεί βασικό εχθρό την «ρωσοεβραϊκή μαφία».

Το εξαιρετικό αυτό ντοκιμαντέρ θα το βρείτε στο Imerodromos.gr. Πάντως υπάρχει αντίλογος για το Τάγμα Αζόφ και την Ακροδεξιά της Ουκρανίας. Μπορείτε να αναζητήσετε σχετικό άρθρο στην «Καθημερινή»(7.4.2022) υπό τον τίτλο «Το Τάγμα Αζόφ και η ηθική αναβλητικότητα της Δύσης». Το υπογράφει ο Dr. Anton Shekhovtsov, διευθυντής του Κέντρου Δημοκρατικής Ακεραιότητας, με έδρα την Αυστρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα