Έχουν το 90% των ΜΜΕ μαζί τους και δεν αντέχουν ένα σκίτσο;

Έχουν το 90% των ΜΜΕ μαζί τους και δεν αντέχουν ένα σκίτσο;
Η Αριστοτελία Πελώνη Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για το τρίγωνο "κυβέρνηση-αντιπολίτευση-μέσα ενημέρωσης" με αφορμή ένα σκίτσο.

Το θέμα που θα θίξουμε σήμερα είναι δευτερεύον, σχεδόν περιθωριακό. Αφορά το τρίγωνο «κυβέρνηση-αντιπολίτευση-μέσα ενημέρωσης» και ελάχιστα τους πολίτες, πλην των φανατισμένων υπέρ μια άποψης, που βγάζουν σπυριά για την άλλη.

Πώς έχει το θέμα; Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε το σκίτσο που βλέπετε:

 

Τέτοια σκίτσα «σκληρά», «προκλητικά» ή όπως αλλιώς μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς δημοσιεύονται συχνά-πυκνά στον Τύπο, ελληνικό και διεθνή. Αυτό θα περνούσε απαρατήρητο, αν δεν έσπευδαν να το αποδοκιμάσουν δύο πολιτικά πρόσωπα. Το ένα είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος, γεγονός που δείχνει ότι το σκίτσο ενόχλησε τον πρωθυπουργό. «Δεν ξέρω πώς να το σχολιάσω. Είναι απαράδεκτο να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός πάνω σε αυτή την μηχανή με αυτή την απεικόνιση. Το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει από την αξιωματική αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία είναι παντελώς ανυπόστατο. Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός ως πρώην πρωθυπουργός. Θα έπρεπε να έχει γνώση των στοιχείων, να είναι πιο προσεκτικός και να μη διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό», είπε η Αριστοτελία Πελώνη.

Το δεύτερο πρόσωπο που ενοχλήθηκε είναι ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος έγραψε στο Τουίτερ:

Το θλιβερό είναι ότι και οι δύο αντιδράσαντες είναι δημοσιογράφοι, έστω πρώην. Και προφανέστατα γνωρίζουν ότι στην εφημερίδα που εργάζονταν(«Καθημερινή») έχουν δημοσιευθεί στο πρόσφατο παρελθόν σκίτσα εξίσου «σκληρά» και «προκλητικά» για τους πολιτικούς αντιπάλους τους και ειδικά για τον κ. Τσίπρα. Τότε δεν ενοχλήθηκαν. Και πολύ σωστά. Σήμερα οι ρόλοι αντιστράφηκαν κι έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Η ενόχληση των πολιτικών-σήμερα του Μητσοτάκη, χτες του Τσίπρα κτλ- από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης δεν προκαλεί καμιά εντύπωση. Ελάχιστοι είναι που δεν έχουν δυσανεξία στην κριτική. Όμως, ο νυν πρωθυπουργός έχει το 90% των ΜΜΕ με το μέρος του. Δεν αντέχει έστω μια μικρή μερίδα να τον κριτικάρει, ακόμα και να τον πολεμά; Ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ νομίζουν ότι, αν πετύχουν απόλυτη ομοφωνία υπέρ τους, θα τους βγει σε καλό; Πλανώνται πλάνην οικτράν.

Κατά τα άλλα, το έχει πει πολύ καλά ο Βρετανός πολιτικός Ινοχ Πάουελ: «Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα μέσα ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα