Οι 300 νεκροί την εβδομάδα, τα ερωτήματα του Βενιζέλου και η κυβερνητική σιωπή…

Οι 300 νεκροί την εβδομάδα, τα ερωτήματα του Βενιζέλου και η κυβερνητική σιωπή…
O Ευάγγελος Βενιζέλος eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές, που κάνουν... παπάδες εν μέσω πανδημίας.

Πώς τα πάει η κυβερνητική προπαγάνδα; Θαυμάσια. Όλα βαίνουν ομαλώς. Η ακρίβεια έχει φουντώσει (οι τιμές παντού πετάνε), αλλά οι υπουργοί καθησυχάζουν (θα δώσουν επιδότηση, είναι παροδικό το φαινόμενο και τα παρόμοια). Στην πανδημία κάνουμε πρωταθλητισμό σε ανθρώπινες απώλειες, αλλά (ο Βορίδης διαβεβαιώνει ότι) οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά. Μένει να δούμε τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη να πάνε να μεταλάβουν με το ίδιο κουτάλι και σε εκκλησία με ανεμβολίαστο παπά.

Ναι, δεν είναι καθόλου πλάκα. Φωνάζουν ορισμένοι επιστήμονες, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζεται για παρελάσεις και δοξολογίες, παρά το ομολογημένο κάζο που έπαθε πέρσι στη Θεσσαλονίκη και έστειλε αδιάβαστους σε εντατικές και νεκροταφεία εκατοντάδες ανθρώπους.

Τώρα φωνάζουν και πολιτικοί υπεράνω υποψίας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτάει «γιατί πεθαίνουν 300 άνθρωποι την εβδομάδα», «γιατί η Ελλάδα είναι μέσα στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους». Και εισπράττει σιωπή. Σε λίγο μπορεί να τον κατατάξουν στους κεντροαριστερούς υπονομευτές της κυβέρνησης, αν δεν τον πουν και…συριζαίο.

Ναι, η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα είναι πρωταθλήτρια σε θανάτους (17 ανά εκατομμύριο, όταν Πορτογαλία έχει δύο και η Γερμανία τέσσερις), αλλά οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές κάνουν παπάδες, όπως ο υπουργός κ. Σκέρτσος, που μας λέει μέρα παρά μέρα από το facebook … πόσο καλά είναι τα νούμερα του εμβολιασμού!

Και τότε γιατί μετράμε τόσους νεκρούς; Ρωτάει ο Βενιζέλος, αλλά ματαίως. Εχει αρχίσει να γίνεται (λίγο, επί του παρόντος…) ενοχλητικός και αυτός. Όπως όταν έκανε δύο καίριες επισημάνσεις για την συμφωνία με τη Γαλλία, που δεν άρεσαν στην κυβέρνηση. Γιατί τυχαίνει να ταυτίζονται με επισημάνσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, αν και το πιθανότερο είναι ότι τα κόμματα … «πήραν γραμμή» από τον Βενιζέλο, δηλαδή από τη δική του δήλωση κατάλαβαν πλήρως τι λέει η συμφωνία.

Όπως όταν επέκρινε ανοιχτά την συμπεριφορά υπουργών και, εμμέσως, του πρωθυπουργού(αλλά και της κυβέρνησης της Κύπρου) απέναντι στον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, με αφορμή την παρουσία του στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη.

Όχι, λοιπόν, δεν «σκίζει» η κυβέρνηση σε κανένα πεδίο (τώρα το λένε και οι φιλικές της δημοσκοπήσεις), απλώς «πετάει» ακόμα η κυβερνητική προπαγάνδα. Η οποία δεν αντέχει την κριτική ούτε των (ακόμα;) υποστηρικτών της, αν τύχει και κάνουν εύστοχες παρατηρήσεις ή αμφισβητήσουν τα προβαλλόμενα «επιτεύγματα».

Η κυβερνητική προπαγάνδα θυμίζει όλο και περισσότερο αυτό με τον κόρακα: «Πώς πάνε τα παιδιά σου κόρακα; Οσο πάνε και μαυρίζουν». Αλλά το πολύ προπαγανδιστικό μαύρο αδυνατεί να κρύψει πια την πραγματική και πολλή μαυρίλα, την οποία βλέπουν κάθε μέρα όλο και περισσότεροι γύρω μας…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα