Οι λαλίστατοι “ειδικοί” βουβάθηκαν για την Ικαρία. Πώς θα ξαναμιλήσουν για “συνωστισμό”;

Οι λαλίστατοι “ειδικοί” βουβάθηκαν για την Ικαρία. Πώς θα ξαναμιλήσουν για “συνωστισμό”;
Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για το γλέντι παρουσία του πρωθυπουργού στην Ικαρία και την εκκωφαντική σιωπή όλης της επιστημονικής κοινότητας.

Πρώτον, δεν μου προξένησε καμιά εντύπωση το-προκλητικό- και αποδεικτικό για την καταχρηστική άσκηση της εξουσίας-βίντεο με το γεύμα της Ικαρίας. Αλλωστε, ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί του και οι λοιποί αξιωματούχοι, που έφαγαν, ήπιαν και συνωστίσθηκαν εκεί, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται ασφαλείς. Διότι είτε είναι εμβολιασμένοι είτε γνωρίζουν ότι, αν αρρωστήσουν, τους περιμένει η καλύτερη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Ναι, αυτή που περίμενε και τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος αρρώστησε-ας το υπενθυμίσουμε-εξαιτίας ενός ανάλογου γεύματος με μικρότερο πλήθος συνδαιτυμόνων. Οι χιλιάδες κοινοί θνητοί, που δεν παίρνουν μέρος σε τέτοια γεύματα, δεν έχουν την ίδια τύχη: το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο χιλιάδες πέθαναν μαζικά στη Βόρεια Ελλάδα εκτός ΜΕΘ. Ουδείς εισαγγελέας έχει ερευνήσει μέχρι στιγμής τις σχετικές καταγγελίες.

Δεύτερον, δεν μου προξένησε καμιά εντύπωση η αισχρή στάση του 90% των μέσων ενημέρωσης. Τα οποία απέκρυψαν όλο το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου την πρωτογενή είδηση και ανέφεραν en passant «τι λέει ο Στεφανάδης για το γεύμα στο σπίτι του». Και την Κυριακή υποχρεώθηκαν να μεταδώσουν το γεγονός μόνο και μόνο επειδή αντέδρασαν τα κόμματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσβάλλουν τους θεατές, ακροατές και αναγνώστες τους, προφανώς επειδή τους θεωρούν τυφλούς και κουφούς.

Τρίτον, περίμενα ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο ή ευρύτερα στην κυβέρνηση θα καταλάβαιναν τη ζημιά που έγινε. Και, αν όχι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κάποιος εξουσιοδοτημένος από αυτόν να βγει και να πει τέσσερις λέξεις: «Εγινε λάθος, ζητούμε συγγνώμη». Αντ’ αυτού βγήκε ο νεόκοπος κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε ορισμένα αστεία επιχειρήματα. Δυστυχώς κι αυτός είναι καθηγητής, που, όπως και οι ομότεχνοί του, δεν ξέρει τη ρήση του Μπίσμαρκ «καθηγηταί τρεις κι εχάθη η πατρίς».

Τέταρτον και χειρότερο: είναι απογοητευτική και απεχθής η εκκωφαντική σιωπή όλης της επιστημονικής κοινότητας. Ούτε ένας από τους(μεγαλο)καθηγητές-μέλος ή μη της περιώνυμης Επιτροπής Ειδικών- βρήκε να πει μια λέξη αποδοκιμασίας γι’ αυτό που έγινε στην Ικαρία. Δεν γνωρίζω αν η αφωνία αυτή οφείλεται σε συναδελφική αλληλεγγύη(προς τον «ατακτήσαντα», καθηγητή και βουλευτή, κ. Στεφανάδη) ή στην επιλογή να μη γίνονται δυσάρεστοι προς την εκάστοτε εξουσία. Αλήθεια, ο κ. Τσιόδρας, ο κ.Σύψας, ο κ. Γώγος, η κυρία Γκάγκα, που παρελαύνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα(οι αναφορές είναι απλώς ενδεικτικές- δεν εξαιρείται κανένας και καμιά) δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν μια λέξη αποδοκιμασίας για το προκλητικό γεγονός της Ικαρίας; Πώς θα ξαναμιλήσουν για «συνωστισμό» κουνώντας το δάχτυλο σε «άτακτους» απλούς πολίτες, όταν κλείνουν τα μάτια και το στόμα τους στο συνωστισμό εκείνων που θα έπρεπε κατ’ εξοχήν να στιγματίζουν; Οι άνθρωποι που με τις εισηγήσεις τους απαγορεύουν στους πολίτες να πάνε στην ερημιά μετά τις 6 το απόγευμα, πώς θα ξανακάνουν εισηγηθούν σε όσους τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

Η σιωπή (τους) είναι συνενοχή. Και η υποκρισία τους είναι χειρότερη από την αντίστοιχη των πολιτικών. Ο Αμερικανός συνάδελφός τους Νόαμ Τσόμσκι το έχει πει έτσι: «Υποκριτές είναι εκείνοι που επιβάλλουν στους άλλους κανόνες, τους οποίους οι ίδιοι αρνούνται να δεχτούν για τον εαυτό τους»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα