Τα προπαγανδιστικά success story καταρρέουν, τώρα το βλέπουν και οι υποστηρικτές τους…

Τα προπαγανδιστικά success story καταρρέουν, τώρα το βλέπουν και οι υποστηρικτές τους…
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για την εγκληματικότητα και τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, αλλά και την πραγματικότητα που δεν μπορεί να κρυφτεί παρά τη συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης.

Έκπληξη: Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αρχίζουν σιγά-σιγά να αμφιβάλλουν για τα κυβερνητικά success story, που και οι ίδιες στήριξαν στο πλαίσιο της ασύδοτης προπαγάνδας. Η μία (ΤΑ ΝΕΑ) εγκαλεί τους κκ Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη, με αφορμή την ασυδοσία στο κοινό έγκλημα. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί», γράφει. Η άλλη (Καθημερινή) αποδομεί τον πρωθυπουργικό ισχυρισμό ότι «έσπασε το φράγμα των πέντε εκατομμυρίων εμβολιασμών» και τον προειδοποιεί ότι καλλιεργεί τον «εφησυχασμό»(οι λέξεις σε εισαγωγικά είναι δικές τους).

Τι, αλήθεια, συμβαίνει εδώ; Μα είναι απλό. Η προπαγάνδα γενικώς μπορεί να «κάνει παπάδες»-και της σημερινής κυβέρνησης και των υποστηρικτών της κάνει και θαύματα- αλλά δεν μπορεί να κάνει τα πάντα. Έρχεται κάποια στιγμή που η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Έτσι, όσο κι αν η προπαγάνδα εξακολουθεί να λέει ότι «η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα», οι πολίτες βλέπουν τι γίνεται γύρω τους με τα απανωτά βαριά εγκλήματα, που παραμένουν ανεξιχνίαστα. Και ναι, η Ελλάδα μπορεί να παραμένει ασφαλής χώρα (δεν ξέρουμε με τι συγκρίνει η κυρία Πελώνη), αλλά δεν το πιστεύουν πια οι πολίτες της, όπως πιστοποιούν οι προσφιλείς στην κυβέρνηση δημοσκοπήσεις. Ιδού ένα εύρημα της MRB.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πόνταρε εξαρχής στο δόγμα «νόμος και τάξη». Άλλωστε, το είχε κάνει σημαία της η ΝΔ, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, σπεκουλάροντας ασύστολα σε βάρος των προηγούμενων «ιδεοληπτικών» και «ανίκανων»-έτσι τις αποκαλούσε- κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα να πληρώσει γι’ αυτήν την αλαζονεία και την εξαπάτηση μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος. Το οποίο αρχίζει τώρα να καταλαβαίνει ότι «νόμος και τάξη» δεν είναι να εξουδετερώνεις τα… τρικάκια του Ρουβίκωνα, να αδειάζεις καταλήψεις και να σχεδιάζεις αστυνομικές περιπολίες μέσα στα πανεπιστήμια. «Νόμος και τάξη» σημαίνει ο πολίτης να αισθάνεται ασφαλής στη γειτονιά του. Και αυτό δεν αντικαθίσταται με τα, δήθεν, «επιτελικά» σχέδια του κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος «προσελήφθη» στη ΝΔ σαν επιτυχημένος σερίφης, αλλά όσο περνάει ο καιρός βλέπει ότι αρχίζει να μην «περνάει η μπογιά του». Ας πρόσεχε.

Αλλά δεν είναι μόνο το πεδίο της εγκληματικότητας, στο οποίο η προπαγάνδα έκανε (μέχρι τώρα…) θαύματα. Στην πανδημία συνεχίζει. Κάθε μήνα ο πρωθυπουργός επαγγελλόταν «το τέλος της», έβλεπε διαρκώς «φως στο τούνελ», «έπαιζε» με τους αριθμούς των εμβολιασμών. Το κάνει ακόμα. Τις προάλλες μας είπε ότι «έσπασε το φράγμα των πέντε εκατομμυρίων». Απαράδεκτη αλχημεία. Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει όσους έχουν κάνει μια δόση με όσους έχουν κάνει και τις δύο και έτσι «βγάζει» το μαγικό αριθμό «πέντε εκατομμύρια».

Όμως, αν ήταν έτσι, έπρεπε να έχει εμβολιαστεί ο μισός ελληνικός πληθυσμός και να έχουμε γίνει Ισραήλ, Βρετανία και Μάλτα, που σχεδόν έχουν ξεμπερδέψει με την πανδημία. Φυσικά, δεν είναι έτσι. Η Ελλάδα είναι πίσω στους εμβολιασμούς. Αλλά η προπαγάνδα έχει καταφέρει να ταυτίσει το, όντως πολύ καλό, πρόγραμμα εμβολιασμού, δηλαδή τα ραντεβού, με τον αριθμό των εμβολιασμένων, που δεν είναι αντίστοιχα καλός. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι με μια δόση έχει εμβολιαστεί κάτι παραπάνω από το ένα τρίτο του πληθυσμού (περίπου 35%) και με δύο δόσεις μόλις το ένα πέμπτο (περίπου 20%).

Επομένως, η πρωθυπουργική «στατιστική» είναι για τα πανηγύρια. Μπήκαμε ήδη στο καλοκαίρι και δεν ξέρουμε πότε η χώρα θα καταφέρει να χτίσει το απαιτούμενο τείχος ανοσίας του 60%-70%, που θέλουν οι ειδικοί, για να γίνουν ανεκτοί οι αριθμοί της πανδημίας. Καθημερινά έχουμε ακόμα τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και δεκάδες θανάτους.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένα success story, όπως θέλει η προπαγάνδα. Τέτοια επιτυχία έχει, για παράδειγμα, η Πορτογαλία, την οποία οι δικοί μας προπαγανδιστές έφερναν ως αρνητικό παράδειγμα πριν από μερικούς μήνες, όταν ξεπερνούσε την Ελλάδα σε κρούσματα και θανάτους. Όμως, οι πορτογαλικές αρχές δούλεψαν συστηματικά και αποφασιστικά και σήμερα η χώρα έχει γίνει υπ’ αριθμόν ένα τουριστικός προορισμός. Ήδη είναι πρώτη στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας, ενώ η Ελλάδα είναι εκτός.

Αυτά είναι δύο απτά παραδείγματα, στα οποία μεγαλούργησε η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των αβανταδόρων της. Αλλά, είπαμε, η προπαγάνδα δεν μπορεί να κάνει μονίμως θαύματα. Η πραγματικότητα εκδικείται. Όπως συμβαίνει με το περιώνυμο «νόμος και τάξη», που έχει κάνει τον Χρυσοχοΐδη να τρέχει και να μη φτάνει. Και ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο με τη συνέχεια της πανδημίας και κάποια στιγμή να προσεγγίσουμε την Πορτογαλία.

Όμως, για να συμβούν αυτά ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ πρέπει να αλλάξουν βιολί. Να σταματήσουν την ασύστολη προπαγάνδα και να δουλέψουν με σχέδιο, μέθοδο και αποφασιστικότητα. Χωρίς να καλλιεργούν εφησυχασμό και αυταπάτες, διότι θα τα (ξανα)βρουν μπροστά τους.

Κάποιοι στο μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν (από τα αριστερά νιάτα τους) την αξία του στιχουργικού συνθήματος «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά». Ας το πουν και στους άλλους, μπας και καταφέρουν να το κάνουν πράξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα