Η πτώση του ροκ παρασύρει τα πάντα στην μουσική

Η πτώση του ροκ παρασύρει τα πάντα στην μουσική

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τη δύναμη της ροκ μουσικής στην πάροδο του χρόνου

Στα 60 χρόνια παρουσίας της η ροκ μουσική δεν είχε βέβαια μόνο φίλους, σταδιακά κατάφερε όμως να είναι αποδεκτή από όλες τις ηλικίες αφού οι νέοι μεγάλωσαν μαζί της και οι νεότεροι πάντα την έβρισκαν σαν την πιο κατάλληλη μουσική για την ψυχαγωγία τους.

Τα χρόνια πέρασαν, τα μεγάλα ονόματα συγκινούν πια μόνο στις συναυλίες τους, σε ένα συνδυασμό αναμνήσεων και περιέργειας για το ποιοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να γίνουν θρύλοι και να δημιουργήσουν εκατοντάδες αξέχαστα διαχρονικά τραγούδια.

Η μη εμφάνιση νέων αξιόλογων ονομάτων στον χώρο, οδήγησε σταδιακά τις πωλήσεις των άλμπουμ σε σημαντική πτώση, γεγονός που θα έχει επιπτώσεις σε όλη την δισκογραφία.

Το ροκ πάντα ήταν η κινητήρια δύναμη στις πωλήσεις και ιστορικά σ’ αυτό τον μουσικό χώρο ανήκουν τα πιο εμπορικά άλμπουμ που ακόμα και σήμερα σημειώνουν ικανοποιητικές πωλήσεις.

Ίσως περάσουν αρκετές δεκαετίες μέχρι να εμφανισθούν αρκετοί καλλιτέχνες που θα μπορέσουν να αλλάξουν αυτή την πτωτική τάση.

Οι δίσκοι ονομάτων όπως οι Beatles, Rolling Stones, Who, Led Zeppelin, Metallica, Bob Dylan, Doors, Bruce Springsteen και όλων των μεγάλων που έγραψαν την ιστορία της ροκ, θα είναι πια η σύγχρονη κλασική μουσική, άποψη που θα στεναχωρήσει βέβαια τους Έλληνες ειδικούς του Γ΄ Προγράμματος, αλλά η ιστορία της μουσικής γράφεται αλλού και μόνο οι εκτός πραγματικότητας έχουν αντίθετη άποψη.

Υπάρχει βέβαια, όπως έχουμε ξαναγράψει άπειρο υλικό για ακρόαση και είμαστε εξασφαλισμένοι για ακούσματα στους επόμενους αιώνες.

* Αυτοί που χάθηκαν στα 27… Κώστας Ζουγρής: Συγγραφέας, μουσικός παραγωγός, συνδημιουργός του site #apotis4stis5, κατέχει μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη το παγκόσμιο ρεκόρ της μακροβιότερης καθημερινής ραδιοφωνικής εκπομπής Άπό τις 4 στις 5 στο Α΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΡΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα