Διαφορά φάσης

Political rally for the one year of SYRIZA as the leading government party of Greece, in Tae Kwon Do Stadium, Faliro, on Jan. 24 , 2015 /             `  ,   , `,  Tae Kwon Do,  24 , 2015
Political rally for the one year of SYRIZA as the leading government party of Greece, in Tae Kwon Do Stadium, Faliro, on Jan. 24 , 2015 / ` , , `, Tae Kwon Do, 24 , 2015 SOOC

Τα κομματικά συνέδρια, η περιχαράκωση και η ανάγκη για μηνύματα που θα αφορούν τους πολίτες και όχι απλώς τα μέλη

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Η ιστορία των κομματικών συνεδρίων στην Ελλάδα, είναι πλούσια και όταν μιλάμε κόμμα, που κατέχει την εξουσία, πολλές φορές, κατά τη διάρκειά τους, κυοφορούνται και κυβερνητικές αλλαγές.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει σήμερα, μπορεί να παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς διεξάγεται μετά τον συμβιβασμό του Ιουλίου του 2015 και τη διάσπαση που ακολούθησε, ωστόσο ο βασικός κίνδυνος όλων των κομματικών συνεδρίων παραμένει.

Συγκρούσεις ομάδων, σταυροί, παρασκήνια, διαγκωνισμοί, όσο ενδιαφέρον και αν έχουν στα στενά κομματικά όρια, είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της κοινωνίας.

Το πραγματικό στοίχημα αυτού του συνεδρίου, είναι, πέρα από τη διευθέτηση κομματικών διαφορών, να υπάρξουν μηνύματα, σχέδια και πολιτικές, που θα αφορούν πραγματικά τον πολίτη και την καθημερινότητά του. Συνήθως αυτό δεν συμβαίνει.

Δεν είναι αποκλειστικά θέμα ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θέμα νοοτροπιών και συγκεκριμένων λειτουργιών στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Άλλωστε είτε μιλάμε για την πλευρά των πολιτικών, είτε για τους πολίτες, αυτό που πραγματικά έχει αλλάξει είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Οι νοοτροπίες, οι συνήθειες και επομένως και οι πολιτικές προτάσεις στην Ελλάδα παραμένουν ίδιες με την προ μνημονίων περίοδο.

Η διαφορά φάσης των πολιτικών σε σχέση με την εποχή, είναι εμφανής είτε στο εσωτερικό των κομμάτων, είτε στη Βουλή, είτε στον τρόπο, που εφαρμόζονται οι πολιτικές τους στην καθημερινότητα, ακόμα και στα ασφυκτικά πλαίσια, που καθορίζονται από τα μνημόνια.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

SHARE:

24Media Network