Μπορούν να πουν όλοι το “Είμαστε εμβολιασμένοι”;

Μπορούν να πουν όλοι το “Είμαστε εμβολιασμένοι”;
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρώην αναπλ. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ο Παύλος Πολάκης έκανε τη χάρη στο κόμμα του να εμβολιαστεί, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, να επιλέγει να το ανακοινώσει ο ίδιος με τη φράση "είμαστε όλοι εμβολιασμένοι". Τώρα είναι η σειρά του πρωθυπουργού να κλείσει οριστικά τη σχετική συζήτηση.

Το κακόγουστο σήριαλ με την επί μήνες άρνηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να εμβολιαστεί, έληξε ομολογουμένως με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο ίδιος ο τέως ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να το ανακοινώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη, με το ρίσκο ο θόρυβος να καλύψει την ουσία όσων ήθελε να πει.

Προφανώς η επιλογή αυτή οφείλεται στο μέγεθος της ζημιάς που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αψύς Κρητικός, όλο αυτό το διάστημα, καθώς έδινε καθημερινά την ευκαιρία στην κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για “φλερτ με τους αντιεμβολιαστές”.

Έστω και έτσι όμως, ακόμα και με την αναγωγή του εμβολιασμού του κ. Πολάκη σε ζήτημα τόσο σοβαρό, ώστε να το λήγει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμβολιασμένοι κατά δήλωση του προέδρου του κόμματος.

Τα στελέχη της κυβέρνησης, έπραξαν το πολιτικώς αυτονόητο και στόχευσαν στον Πολάκη όσο ήταν ανεμβολίαστος.

Τώρα όμως δεν είναι και το μπαλάκι γυρνάει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει και ο ίδιος να προβεί στην ίδια δήλωση, ώστε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα σε μια περίοδο, που το ποσοστό των ανεμβολίαστων μοιάζει σταθερό, το ΕΣΥ πιέζεται και ο Χειμώνας έρχεται.

Για να το κάνει βέβαια αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντηθεί ένα ερώτημα, που δεν τέθηκε ποτέ με την ίδια ένταση με τον οποία τέθηκε προς τον κ. Πολάκη. Είναι όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εμβολιασμένοι; Αν πράγματι είναι, τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Διότι μπορεί ο κ. Πολάκης για καιρό να αποθεωνόταν απο διαδικτυακούς πολέμιους του εμβολίου, αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η βασική δεξαμενή των αντιεμβολιαστών, επικοινωνεί απευθείας με τη δεξαμενή των “μακεδονομάχων”, που ψήφισαν μαζικά την σημερινή κυβέρνηση στις εκλογές του 2019.

Ακόμα και αν υπάρχει όμως πολιτικό κόστος, ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρέπει να κλείσει αυτή τη συζήτηση και για το δικό του κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα