Ποιος δεν ξέρει τον νέο Υπουργό Οικονομικών;

Ποιος δεν ξέρει τον νέο Υπουργό Οικονομικών;
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο παραχώρησης των Κρατικών Λαχείων.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις Γνώμες του NEWS 247) για την ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη όλων, ενόψει ανασχηματισμού

Του Γρηγόρη Μπάτη

Από την επομένη κιόλας των ευρωεκλογών και αφού πλέον ούτε ο φανατικότερος οπαδός της Νέας Δημοκρατίας (ούτε καν ο Άδωνις Γεωργιάδης) δεν μπορούσε παρά να αποδεχτεί την ήττα και το ξεκάθαρα μήνυμα του λαού, βγήκαν στο φως τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Η γνωστή συνταγή που μέχρι προ δεκαετίας ήταν επιτυχημένη, αλλά πλέον δεν προκαλεί στον κόσμο τις ίδιες αυταπάτες. Χρόνια και χρόνια το σκηνικό είναι ίδιο… Κάθε που μια κυβέρνηση έμοιαζε να χάνει πόντους, το τρικ με τις αλλαγές προσώπων έφερνε στη κοινή γνώμη μια ελπίδα για κάτι νέο, κάτι καλύτερο. Φυσικά αυτές οι ελπίδες πάντα αποδεικνύονταν φρούδες, όμως έδιναν λίγο περισσότερο χρόνο ζωής στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Κι αν αυτές οι εποχές της ανοχής και της ευκολοπιστίας του λαού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, φαίνεται πως δεν έχουν διδάξει το παραμικρό στην τωρινή κυβέρνηση, καθώς προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της (και να κάνει τα χατίρια στον Ευάγγελου Βενιζέλου), με παλιομοδίτικες πολιτικές κινήσεις. Δεν μας εκπλήσσει βέβαια, αφού ουδέποτε δεν διακρίθηκαν για την πρωτοτυπία και  ευρηματικότητάς τους.

Άφθαρτα πρόσωπα σε μια (διε)φθαρμένη κυβέρνηση

Σ’ αυτήν την προσπάθεια της λοιπόν, η κυβέρνηση δεν είναι μόνη. Έχει ένα ολόκληρο σύστημα, που τις τελευταίες ημέρες έχει εστιάσει στα φρέσκα πρόσωπα που έρχονται στα Υπουργεία και δη στο Υπουργείο των Οικονομικών. Ο κύριος Στουρνάρας ετοιμάζεται να γίνει αρχιτραπεζίτης και η θέση του στο Υπουργείο περιμένει κάποιον άλλον, άφθαρτο όπως ενημερωθήκαμε. Αυτό ακριβώς που ζητά η κυβέρνηση. Άφθαρτα πρόσωπα για να καλύψουν το φθαρμένο (ή και διεφθαρμένο) πρόσωπό της.

Και επειδή ομάδα που κερδίζει (τις καρδιές των δανειστών) δεν αλλάζει, ο νέος Υπουργός δεν θα είναι πολιτικό πρόσωπο. Δεν θα είναι εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό. Δεν θα έχει πάρει ούτε μια ψήφο, όμως έχει ήδη κριθεί ικανότατος από την ικανότατη κυβέρνηση που ξεκίνησε το έργο της προ διετίας.

Επίσης διαβάσαμε πως θα είναι ένα πρόσωπο έκπληξη και ότι θα ακολουθήσει μια πιο κοινωνική πολιτική, μειώνοντας ή διορθώνοντας τις αδικίες. Τις αδικίες που έχει κάνει η ίδια κυβέρνηση, τα ίδια πρόσωπα, με τον ίδιο κοινό παρανομαστή. Την ευρωπαϊκή πολιτική της λιτότητας.

Ίδιο σενάριο, με διαφορετικούς ηθοποιούς

Ο απερχόμενος Υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα γρανάζι στη μηχανή της ακραίας νεοφιλελεύθερης οικονομίας. Το ίδιο ακριβώς θα είναι και ο νέος Υπουργός Οικονομικών, αφού τα πρόσωπα αλλάζουν, δεν αλλάζουν όμως οι ρόλοι. Σαν μια θεατρική παράσταση, με τον ίδιο σκηνοθέτη, το ίδιο σενάριο, αλλά με διαφορετικούς ηθοποιούς.

Επομένως, όλοι μας (θα πρέπει να) γνωρίζουμε τον νέο Υπουργό Οικονομικών. Δεν ξέρουμε ακόμα,το βιογραφικό του, ξέρουμε όμως όσα πρόκειται να κάνει και την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει. Γνωρίζουμε ποιους θα αδικήσει (πάλι), ποιους (λίγους) θα ευνοήσει και κάτω από ποιον τις εντολές θα λειτουργεί. Γνωρίζουμε πως θα βγάζει πρωτογενές πλεόνασμα, την ίδια στιγμή που σ’ όλη την Ελλάδα, χιλιάδες πολίτες θα ζουν την απόλυτη εξαθλίωση. Όλα τα γνωρίζουμε, εκτός απ’ τ όνομά του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα