Τête-à-tête = ιδιωτική συζήτηση μεταξύ δυο ανθρώπων

Τête-à-tête = ιδιωτική συζήτηση μεταξύ δυο ανθρώπων

Ένα άρθρο για τη συνάντηση Σαμαρά και Σόιμπλε που δεν ήταν ακριβώς ένα "ιδιωτικό" τετ α τετ

Προφανώς κάθε συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών έχει πάντα τη σημασία της, έστω και αν η αφορμή είναι μια συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε ένα από τα ομορφότερα θέρετρα στα νότια της Πορτογαλίας.

Ωστόσο ορισμένα πράγματα, θα πρέπει επιτέλους να πάψουν να λειτουργούν με όρους εντυπωσιασμού και μιας κακώς εννοουμενης επικοινωνιακής διαχείρισης.

Δεν γίνεται δηλαδή, μια ημέρα πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για την Ιβηρική χερσόνησο, να υπάρχουν – έστω και επιλεκτικές διαρροές – περί προγραμματισμένης συνάντησης με τον Βόλφγκανγκ Σοιμπλε – κοινώς τετ α τετ – στο περιθώριο του ΕΛΚ και μάλιστα με προκαθορισμένη ατζέντα που ξεκινά από τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, πηγαίνει στη χαλάρωση των πρώτου μνημονίου και καταλήγει σε φοροελαφρύνσεις και μια ημέρα μετά, η εικόνα που φτάνει στην Αθήνα, να είναι μια ροτόντα με ασημένια σερβίτσια, τρεις τέσσερις Ευρωπαίους αξιωματούχους γύρω γύρω και τον Σαμαρά με τον Σόιμπλε στις διπλανές καρέκλες και αυτό να βαφτίζεται “τετ α τετ”!!!

Υπάρχουν πολλοί πιο έξυπνοι τρόποι για να κερδίσουμε κάτι ως χώρα και ως οικονομία από μια απλή φωτογραφία σε ένα κοινό γεύμα παρουσία και άλλων συνδαιτυμόνων.

Άλλωστε, η ιστορία έχει διδάξει ότι τα πιο σημαντικά πράγματα λέγονται πίσω από ερμητικά κλειστές πόρτες και ίσως να μην γίνονται ποτέ γνωστά.

Και το χειρότερο!

Ακόμα περιμένω την επίσημη ανακοίνωση ή έστω τις διαρροές από το περιβάλλον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για το περιεχόμενο της 20λεπτης “κατ´ ιδίαν” συνάντησης του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και κυρίως, τι τελικά συμφωνήθηκε για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τις διευκολύνσεις των Ευρωπαίων και την τύχη της επόμενης δόσης…

Εκτός και αν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αποδειχθούν για άλλη μια φορά πιο υποψιασμένοι και περιμένουν μια “tête-à tête” ενημέρωση από τον ίδιο τον Σοιμπλε, αμέσως μόλις επιστρέψει στο Βερολίνο!

* O Γιάννης Πιτταράς  είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στο “ΚΑΝΑΛΙ 29”, το “ALTER”, το “STAR”, το “NEW CHANNEL”, την “ΒΡΑΔΥΝΗ”, το “ΚΑΡΦΙ” και σήμερα  καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ για την τηλεόραση του “ALPHA”.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version