Ο Λεβέντης και ο ξαφνικός (;) έρωτας του Φλαμπουράρη

Ο Λεβέντης και ο ξαφνικός (;) έρωτας του Φλαμπουράρη
Meeting of the political party leaders of Greece, at the Presidential Mansion, in Athens, on Nov. 28, 2015 / , , , 28 , 2015 Sooc.gr

Τα αγκάθια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση ανεβάζουν πάλι στο κύμα των media τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων

Πριν από λίγο καιρό το “μάτι” των φωτορεπόρτερ έπιασε τις σημειώσεις που κρατούσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης την ώρα που μιλούσε στη Βουλή ο Βασίλης Λεβέντης. Η φράση “Λεβέντης: Στην πορεία, όχι τώρα” άρχισε να “τρέχει” στο διαδίκτυο και άνοιξε νέες πόρτες στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Δεν έχει σημασία εάν ο “συντονιστής του κυβερνητικού έργου” αποτύπωνε στις σημειώσεις του την εκτίμησή του για όσα έλεγε ο Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής, ή εάν εξέφραζε την πρόβλεψή του ή τις επιθυμίες του για το πού πάει ή πού πρέπει να πάει η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την ‘Ενωση Κεντρώων. Σημασία έχει ότι τα ζητήματα ευρύτερων μετεκλογικών συνεργασιών και των αδιεξόδων του πολιτικού συστήματος, τέθηκαν πάλι και μάλιστα από έναν υπουργό που αποδεδειγμένα ακούει ο Τσίπρας.

Νέο θέμα συζήτησης λοιπόν στα τηλεπαράθυρα, νέες συνεντεύξεις για τον κ. Λεβέντη, και νέο πεδίο δόξης λαμπρόν για τους πολιτικούς σχολιαστές. Θα στέρξει ή δεν θα στέρξει σε συνεργασία ο πρόεδρος, πώς θα στέρξει, πότε θα στέρξει. Ερωτήματα που συνήθως δεν απαντώνται αλλά επιτρέπουν να αναπαράγεται μια συζήτηση όχι για την ουσία του τι μέλλει γενέσθαι αλλά για τον τηλεοπτικό τύπο που εξοβελίζει την ουσία.

Ήρθαν μετά οι πρόσφατες δηλώσεις Φλαμπουράρη ότι “Οι διακηρύξεις του Λεβέντη για να σωθεί η χώρα, να βγούμε από την κρίση και να προστατευθούν τα αδύναμα οικονομικά και κοινωνικά στρώματα μας βρίσκουν σύμφωνους” και το γλυκό έδεσε. Αν μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ακούσει την παραίνεση του γκουρού του ΣΥΡΙΖΑ και “δεν συνεχίσει να επιμένει σε οικουμενική”, δηλαδή στη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, θα μπει και το κερασάκι στην τούρτα.

Όπως αποδεικνύεται πάντως, ο Βασίλης Λεβέντης γνωρίζει πολύ καλά να… σερφάρει, καθώς -ακόμα μια φορά- “ανέβηκε” όταν ακριβώς έπρεπε στο κύμα των media!

Η πρώτη φορά ήταν πριν από περίπου 25 χρόνια, όταν κατέλαβε μια δημόσια τηλεοπτική συχνότητα και απέκτησε δικό του “τηλεοπτικό σταθμό”. Έκανε δηλαδή, την κατάλληλη στιγμή, με πολύ μικρό κόστος, αυτό που έκαναν όλοι οι άλλοι επιχειρηματίες που καταγγέλλει όλα αυτά τα χρόνια ως διαπλεκόμενους. Μπορεί βέβαια να μην απέκτησε “σταθμό” με την κυριολεξία του όρου, αλλά μπόρεσε να έχει την πιο καλτ εκπομπή όλων αυτών των δεκαετιών και δια αυτής να μπει στο μέσο ελληνικό σπίτι.

Λίγα χρόνια αργότερα, αποδείχτηκε και καλύτερος επιχειρηματίας από όλους τους άλλους, τους περιώνυμους. Πούλησε την συχνότητα που είχε “καβαλήσει” στον Κουρή, ο οποίος είχε ήδη μοσχοπουλήσει τη δικιά του, και βρέθηκε άκοπα και με ζεστό χρήμα στην τσέπη και με αντιπαροχή τη συνέχιση της καλτ εκπομπής στον αιώνα τον άπαντα.

“Δικαιωμένος” λοιπόν ο Λεβέντης και επειδή το λέει ο Φλαμπουράρης, και επειδή το λένε σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί αστέρες που τον λοιδορούσαν όταν ήθελαν να ανεβάσουν τα δικά τους νούμερα, και επειδή όλες αυτές τις δεκαετίες έχει πει ό,τι κυριολεκτικά του κατέβαινε, και υπέρ και κατά, και μπορεί και δεν μπορεί, και ναι και όχι, και έτσι και γιουβέτσι, για τα πάντα.

Δικαιωμένος βασικά γιατί έχει την τιμή (;) να εκφράζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την κρίση ενός πολιτικού συστήματος που έχει πέσει στην ανάγκη του και κυριολεκτικά κρέμεται από τα χείλη του, που άλλοτε εύχονται να πάθουν καρκίνο οι αντίπαλοί του και άλλοτε ζητούν οικουμενική!

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

(Φωτό SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα