Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Δράσεις 10 χρόνια μετά το βραβείο του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates

Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Δράσεις 10 χρόνια μετά το βραβείο του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates
Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας Facebook / @Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου 2020, με δέκα online συναντήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι ομιλητές από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους. 

Δέκα χρόνια μετά τη βράβευση της από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates η Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας συζητά για το μέλλον με μια σειρά από διαδικτυακές δράσεις με ελεύθερη πρόσβαση, που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου 2020, με δέκα online συναντήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι ομιλητές, προερχόμενοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας ιδρύθηκε το 1953. Έχει μεγάλη παράδοση στην τεχνολογία, καθώς αποτέλεσε την πρώτη βιβλιοθήκη που απέκτησε τη δική της ιστοσελίδα το 1998 και έκτοτε οι ποικίλες ψηφιακές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για κάθε επισκέπτη του κτιρίου. Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη διαθέτει την Medusa, το ψηφιακό αποθετήριο ανοιχτής πρόσβασης με συλλογές βιβλίων, εφημερίδων, περιοδικών, καρτ-ποστάλ, βίντεο και φωτογραφιών, σε μια εύκολη πλοήγηση.

Η Ασπασία Τασιοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, δήλωσε για το έργο της βιβλιοθήκης:

Έχουν δαπανηθεί με τον καλύτερο τρόπο τα χρήματα του βραβείου. Δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες, έχουν ανακαινιστεί οι περισσότεροι χώροι. Στη βιβλιοθήκη υπάρχει πλέον στούντιο ηχογράφησης, ένας ανακαινισμένος χώρος για σεμινάρια και live streaming αναμεταδόσεις, χώρος για μαθήματα μαγειρικής, χώρος όπου κάνουν μαθήματα οι ενήλικες και οι άνθρωπο τρίτης ηλικίας όπου κάνουν μαθήματα τεχνολογίας. Τώρα φτιάχνουμε έναν υπαίθριο χώρο που θα λειτουργεί σαν αναγνωστήριο”.

“Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που η βιβλιοθήκη πήρε το βραβείο “Πρόσβασης στη Μάθηση” και διοργανώνουμε 10 διαδικτυακές συναντήσεις από διάφορους χώρους. Οι περισσότεροι είναι με καταγωγή από Βέροια και Ημαθία, αλλά μένουν στο εξωτερικό. Θα συνδεθούμε με Βεροιώτες από όλο τον κόσμο σε αυτές τις διαδικτυακές δράσεις που θα έχουν να κάνουν με την τεχνολογία, την επιστήμη, τη λογοτεχνία, το κρασί και θα προσφέρουμε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις δωρεάν”, πρόσθεσε η κ. Τασιοπούλου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα