Άνοιξε το Μουσείο των Βραβείων Νόμπελ με μια έκθεση για τις πανδημίες

Άνοιξε το Μουσείο των Βραβείων Νόμπελ με μια έκθεση για τις πανδημίες
Μουσείο των Βραβείων Νόμπελ Youtube PrintScreen

Το μουσείο άνοιξε ξανά τις πύλες του μετά από τρεις μήνες που ήταν κλειστό λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού

Το Μουσείο των Βραβείων Νόμπελ της Στοκχόλμης άνοιξε και πάλι για το κοινό, για πρώτη φορά μετά τα μέσα Μαρτίου οπότε και έκλεισε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το euronews, η πρώτη έκθεση που παρουσιάζει με τίτλο «Μεταδοτικός» αναφέρεται στις πανδημίες, τις ιώσεις και τον τρόπο που στην διάρκεια της ιστορίας η ανθρωπότητα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.

Η διευθυντρια του Μουσείου Ερικα Λαννερ εξηγει: «Αυτή η νέα μας έκθεση εστιάζει στην ιατρική έρευνα, τις οικονομικές επιστήμες αλλά επίσης και την λογοτενία και πως την απασχόλησαν οι πανδημίες, οι ιοί, το σύστημα ανοσίας στο πέρασμα των ετών.

Και δεδομένου ότι είμαστε το Μουσείο των Bραβείων Νόμπελ θέλουμε επίσης να dείξουμε στην ανθρωπότητα ότι είχε πάντα μια ικανότητα να ξεπερνά τα προβλήματα και να βρίσκει λύσεις σε διαφορετικές στιγμές κρίσης και να δώσουμε έτσι ένα μήνυμα ελπίδας».

Σπουδαίοι συγγραφείς έχουν περιγράψει σε εργα τους τις εμπειρίες τους με πανδημία, που σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν προσωπικές. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Τόμας Στερνς Ελιοτ που έγραψε το διάσημο ποιήμα «The Waste Land» για το πως επηρεάστηκε η ζωή από την ισπανική γρίπη.

Ο Έλιοτ κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1948 «για την εξαιρετική, πρωτοποριακή συνεισφορά του στη σημερινή ποίηση».

Ενα άλλο παράδειγμα είναι ο Αλμπέρ Καμύ, ο οποίος κέρδισε το Νόμπελ το 1957, δέκα χρόνια αφότου έγραψε την «Πανούκλα».

Μάλιστα, το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσίασε αξιοσημείωτη αύξηση στις πωλήσεις του και στην διάρκεια της πανδημίας των τελευταίων μηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα