Ερμιόνη: Δύτες έβγαλαν 900 κιλά σκουπίδια από το βυθό

Ερμιόνη: Δύτες έβγαλαν 900 κιλά σκουπίδια από το βυθό
Υποβρύχιος καθαρισμός από τους εθελοντές δύτες της We Dive We Clean Glomex

Υποβρύχιο καθαρισμό πραγματοποίησαν οι εθελοντές δύτες της "We Dive We Clean". Τα τελευταία επτά χρόνια, οι δύτες έχουν πραγματοποιήσει 168 υποβρύχιους καθαρισμούς σε όλη τη χώρα

Οι εθελοντές δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης “We Dive We Clean” πραγματοποίησαν υποβρύχιο καθαρισμό στο Λιμάνι της Ερμιόνης, στην Αργολίδα, όπως γράφει το euronews.

Με την συνδρομή του Δήμου Ερμιονίδας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του Λιμεναρχείου αλλά και κατοίκων της περιοχής, οι δύτες κατάφεραν να ανελκύσουν 900 κιλά απορριμμάτων από τον θαλάσσιο βυθό.

Μέρος των 900 κιλών σκουπιδιών που ανελκύθηκαν στην Ερμιόνη. Η συμβολή των τοπικών αρχών σε τεχνικά μέσα επέτρεψε την απομάκρυνση μεγάλων σε όγκο σκουπιδιών που αποτελούσαν πρόβλημα για την ασφάλεια στο λιμάνι της περιοχής. Μετά από 60 λεπτά κατάδυσης, ανελκύθηκαν μεταξύ άλλων τρεις μεγάλοι κάδοι σκουπιδιών, ελαστικά αυτοκινήτων και φορτηγών, βαρέλια, μπουκάλια, μουσαμάδες αλλά και κρανία ζώων.

Τα τελευταία επτά χρόνια, οι δύτες έχουν πραγματοποιήσει 168 υποβρύχιους καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές τις δράσεις έχουν ανελκύσει πάνω από 62 τόνους σκουπιδιών, τα οποία μεταφέρονται από τις τοπικές αρχές σε χώρους εναπόθεσης απορριμάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα