ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

H LEGO φτιάχνει πλαστικές μάσκες για τους γιατρούς της Δανίας

Παιδιά έξω από κατάστημα της LEGO
Παιδιά έξω από κατάστημα της LEGO SHEN BOHAN/XINHUA VIA AP

Σπουδαία ενέργεια από τη LEGO, η οποία φτιάχνει περίπου 13.000 πλαστικές μάσκες την ημέρα για τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας.

Μία πολύ όμορφη πρωτοβουλία πήρε η LEGO, δείχνοντας μέσω της παραγωγικής διαδικασίας την έμπρακτη στήριξή της στο σύστημα Υγεία της Δανίας, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού.

Η γνωστή εταιρεία κατασκευής ξεκίνησε μία ενέργεια με σκοπό την ενίσχυση των γιατρών και των νοσηλευτών, κατασκευάζοντας 13.000 πλαστικά καλύμματα προσώπου καθημερινά!

ADVERTISING

Με τις μάσκες να βρίσκονται πλέον σε έλλειψη σε όλο τον κόσμο, όπως και στη Δανία, η LEGO αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα υλικά με τα οποία φτιάχνει τα παιχνίδια ώστε να σχεδιάσει ειδικές μάσκες, πλαστικές και διάφανες,
οι οποίες μάλιστα καλύπτουν όλο το πρόσωπο, προστατεύοντας και τα μάτια. Αυτές οι μάσκες διατίθενται στους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα της γραμμή παραγωγής στο Instagram, με το ακόλουθο μήνυμα:

"Αυτή την εβδομάδα ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε μάσκες στο εργοστάσιό μας στο Billund για εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του τομέα υγείας στη Δανία. Είμαστε τόσο περήφανοι για την ομάδα που το έκανε αυτό. Δούλεψαν όλο το εικοσιτετράωρο για να δημιουργήσουν σχέδια και να κατασκευάσουν καλούπια που μπορούν να παράξουν περισσότερες από 13.000 μάσκες την ημέρα. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τόσο ταλαντούχους, αφοσιωμένους και στοργικούς συναδέλφους. "

Εκπρόσωποι από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Δανίας συνεργάστηκαν με τους σχεδιαστές LEGO για να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο διαθέτει μια ευρεία, διάφανη ασπίδα και λαβές για να ακουμπούν πίσω από τα αυτιά.

Δείτε την ανάρτηση της εταιρείας:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19
SHARE: