ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η κρυμμένη παραλία των Αντιπάξων με τα σμιλεμένα ψηλά βράχια

Ο κάβος του Κέθρου στα βορειοδυτικά των Αντιπάξων
Ο κάβος του Κέθρου στα βορειοδυτικά των Αντιπάξων YOUTUBE

Τα κατακόρυφα φαγωμένα βράχια στο εσωτερικό της παραλίας κόβουν την ανάσα στον επισκέπτη με την επιβλητικότητά τους.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν επισκεφτεί τις πανέμορφες καταγάλανες αμμουδερές παραλίες των Αντιπάξων, είτε με κάποια βάρκα, είτε με κρουαζιέρα από τις γύρω περιοχές, όμως λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν το γύρω του νησιού, ώστε να το γνωρίσουν εξ’ ολοκλήρου.

Ο κάβος του Κέθρου βρίσκεται στα βορειοδυτικά των Αντιπάξων και στην αγκάλη του κρύβει μια εντυπωσιακή γαλαζοπράσινη «ιδιωτική» παραλία. Το άνοιγμα του κόλπου είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει σε μεγάλα πλεούμενα την είσοδο στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να διατηρεί την ηρεμία και τη γαλήνη μιας μοναχικής παραλίας με πεντακάθαρα ακύμαντα νερά.

Το τοπίο μοιάζει εξωπραγματικό, με τα σμιλεμένα από τον καιρό ψηλά βράχια στην είσοδό της, που θα έλεγε κανείς πως μοιάζουν με πιστούς φρουρούς της αρχαιότητας, αλλά και με τα κατακόρυφα φαγωμένα βράχια στο εσωτερικό της, που χαρίζουν στην παραλία τη δροσιά της σκιάς τις πρωινές ώρες και κόβουν την ανάσα στον επισκέπτη με την επιβλητικότητά τους.

Όσο για τα ολοστρόγγυλα βότσαλα της μικρής αυτής παραλίας, προκαλούν εντύπωση με το άψογο λευκό τους χρώμα, και σε καλούν να τα χρωματίσεις με την παλέτα της δικής σου διάθεσης, χαρίζοντας τους λίγη από την εφορία που αισθάνεσαι τη στιγμή που τα πόδια σου πατούν στην λεία επιφάνειά τους.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παραλίες, drone
SHARE: