Ιταλία: Αστυνομικοί μοιράζουν τάμπλετ και pc στους φοιτητές της επαρχίας

Ιταλία: Αστυνομικοί μοιράζουν τάμπλετ και pc στους φοιτητές της επαρχίας
Παράδοση κατ'οίκον από την ιταλική Αστυνομία για τη διευκόλυνση των φοιτητών της επαρχίας

Στο παιχνίδι της εξ αποστάσεως εκπαιδεύσεως στην Ιταλία έχει μπει και η Αστυνομία της χώρας, με ανθρώπους της να παραδίδουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τάμπλετ σε φοιτητές, για να μπορούν να συμμετέχουν στα μαθήματα.

Ο κορονοϊός έχει αναγκάσει όλο σχεδόν τον πλανήτη να είναι κλεισμένος σπίτι του για να μπορέσει να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσής του και μία από τις συνέπειες αυτού του φαινομένου έχει να κάνει με όλα τα σχολικά ιδρύματα, που πραγματοποιούν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι μία απλή υπόθεση αλλά χρειάζεται σχέδιο και προγραμματισμό και φυσικά πόρους, από τη στιγμή που θα πρέπει ο κάθε μαθητής/φοιτητής/σπουδαστής να έχει στο σπίτι του τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορέσει να πάρει μέρος στη διαδικσασία.

Τι συμβαίνει όταν κάποιος φοιτητής δεν έχει σπίτι του ούτε τάμπλετ, ούτε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αδυνατεί να πάρει μέρος στην τηλε-εκπαίδευση;

Στην Ιταλία τα παραπάνω εμπόδια παρακάμπτονται, καθώς η Αστυνομία φροντίζει και για αυτό, με αστυνομικούς να χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για να παραλαμβάνουν από τις σχολές το σχετικό υλικό και να το παραδίδουν στα σπίτια των μαθητών!

“Όπου και αν πάμε, οι οικογένειες των μαθητών μας υποδέχονται με ανοιχτές αγκαλιές. Τα τάμπλετ ή τα pc παραδίδονται στα σπίτια για να διασφαλίζουμε πως όλοι ζουν σωστά”, αναφέρουν on camera οι εκπρόσωποι της ιταλικής αστυνομίας.

Δείτε video με την παράδοση τάμπλετ/pc από την ιταλική αστυνομία σε σπίτια φοιτητών στην επαρχία:

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version