Καναδάς: Άνδρας έσωσε κογιότ από πνιγμό

Καναδάς: Άνδρας έσωσε κογιότ από πνιγμό
Μικρό κογιότ στον Καναδά Facebook

Ένας άνδρας στον Καναδά έσωσε ένα μικρό κογιότ από πνιγμό, ενώ το πήρε μαζί του για να το περιθάλψει, σε μια 10ήμερη περιπέτεια στον ποταμό Red Deer.

Ο Justin, ένας Καναδός, που έκανε rafting στον ποταμό Red Deer του Καναδά, είδε ένα μικρό κογιότ να βρίσκεται σε κίνδυνο μέσα στο ποτάμι και το έσωσε από βέβαιο πνιγμό. Στη συνέχεια το πήρε μαζί του στο ταξίδι του στον ποταμό, με σκοπό να το βοηθήσει όταν θα επέστρεφε πίσω στην ακτή.

Σύμφωνα με το New York Post, ο άνδρας βρισκόταν σε ένα πολυήμερο ταξίδι στον ποταμό, όταν άκουσε κάτι να έρχεται από τη ακτή. Στη συνέχεια ενώ ψάρευε είδε κάποιο ζώο να κολυμπάει στο νερό, με τη μύτη του να προεξέχει με δυσκολία πάνω από την επιφάνεια.

Ο Justin δεν μπορούσε να καταλάβει τι ζώο ήταν αυτό που έβλεπε, καθώς τα νερά του ποταμού ήταν πολύ σκοτεινά. Όταν προσπάθησε να σώσει το ζώο, έπεσε από τη βάρκα και βρέθηκε και αυτός μέσα στα παγωμένα νερά.

Στη συνέχεια, κατάφερε να βγάλει το μικρό ζώο από το νερό και να το αφήσει επάνω στην βάρκα του. Όταν ανέβηκε και ο ίδιος είδε ότι ήταν ένα μωρό κογιότ.

Μικρό κογιότ στον Καναδά Facebook

“Όταν έβαλα το κογιότ πάνω στη βάρκα, μήταν αναίσθητο και δεν έμοιαζε να αναπνέει”, είπε ο Justin σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Justin έκανε έπειτα τεχνητή αναπνοή στο μιρκό ζώο και αυτό συνήλθε, ενώ φρόντισε να το κρατήσει ζεστό.

Δυστυχώς, ο ίδιος δεν μπορούσε να οδηγήσει το κογιότ σε κάποιο κοντινό καταφύγιο εκείνη τη χρονική στιγμή, αφού βρισκόταν στη μέση μιας περιπέτειας ράφτινγκ, οπότε για τις επόμενες 10 μέρες, κράτησε το κογιότ μαζί του.

Όταν τελείωσε η περιπέτειά του Justin, κατάφερε να ζητήσει βοήθεια και παρέδωσε το μικροσκοπικό κογιότ στο WRSS (Wildlife Rehabilitation Society of Saskatchewan).

Το κογιότ βρίσκεται πλέον, σε ασφαλή χέρια και η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα