ΣΧΟΛΕΙΑ

Κεντρική Μακεδονία: Δώρισαν μπάλες με ηχητικό σήμα σε τυφλούς μαθητές

Κεντρική Μακεδονία: Δώρισαν μπάλες με ηχητικό σήμα σε τυφλούς μαθητές
SHUTTERSTOCK

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας δώρισε ειδικές 35 μπάλες ποδοσφαίρου σε σχολεία της περιφέρειας, όπου φοιτούν τυφλά παιδιά.

Εκατόν είκοσι ποδοσφαιρικές μπάλες με ηχητικό σήμα που εξυπηρετούν τα παιδιά με οπτική αναπηρία δώρισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) σε 35 σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου φοιτούν τυφλά παιδιά.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου συναντήθηκε με το νέο περιφερειακό διευθυντή Θωμά Μπαχαράκη, παραδίδοντάς του τις μπάλες και τα παραμύθια με τίτλο «Μια μπάλα για Όλους», που εκδόθηκαν και σε γραφή Braille, για να μπορεί να διαβαστούν από τα τυφλά παιδιά. Στη συνάντηση παρέστη και ο εμπνευστής της πατέντας και του καινοτόμου προγράμματος, παγκόσμιος υπεύθυνος διαιτησίας ποδοσφαίρου τυφλών, Ηλία Μάστορας, ο οποίος παρουσίασε τις ιδιαίτερες μπάλες ποδοσφαίρου με ηχητικό σήμα που εξυπηρετούν τα παιδιά με οπτική αναπηρία.

Ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε στη χαρά του παιχνιδιού και της συμμετοχής, μίλησε για τις κοινωνικές παρεμβάσεις της αυτοδιοίκησης, ενώ ο κ. Μπαχαράκης υπογράμμισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα έχει την υποχρέωση να στηρίζει αυτά τα παιδιά που έχουν αναπτυγμένες πολύ περισσότερο κάποιες δεξιότητες, ώστε να τις καλλιεργήσουν ακόμη περισσότερο. Ο κ. Μάστορας επισήμανε ότι είναι σημαντικό στα γενικά σχολεία όπου φοιτούν και παιδιά με οπτική αναπηρία, αυτά να έχουν ίδια δικαιώματα στο παιχνίδι, τη χαρά και τη διασκέδαση με τα άλλα παιδιά.

Η καμπάνια που ονομάζεται «A Ball for all» (Μια μπάλα για όλους), έχει -μέχρι στιγμής- διαθέσει πάνω από 6000 μπάλες σε 200 χώρες σε όλες τις ηπείρους, με τελευταία τη Γροιλανδία, και είναι υπεύθυνη για τα αμέτρητα χαμόγελα των τυφλών παιδιών που μπορούν πλέον να μοιραστούν την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο με τους φίλους τους που βλέπουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που υλοποιεί το Σωματείο «Όραμα Νέων», είναι εγκεκριμένο για όλα τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Έχει πολλούς υποστηρικτές στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών το Ίδρυμα UEFA Foundation for Children, ενώ αρχικά το πρότζεκτ υποστηρίχθηκε από το Erasmus + Αθλητισμός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σχολεία
SHARE: