Κορονοϊός: 90χρονη συγκέντρωσε 13.000 λίρες ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες του σπιτιού της

Κορονοϊός: 90χρονη συγκέντρωσε 13.000 λίρες ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες του σπιτιού της
Η 90χροννη, Μάργκαρετ Πέιν uk.virginmoneygiving.com

Εμπνευσμένη από τον 99χρονο που συγκέντρωσε πάνω από 12 εκ. κάνοντας τον γύρω της αυλής του, μία 90χρονη ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού της με ιερό σκοπό την ενίσχυση του βρετανικού συστήματος υγείας.

Η πρωτοβουλία του Τομ Μουρ, 99χρονου βετεράνου πολέμου από τη Μεγάλη Βρετανία, να κάνει τον γύρο της αυλής του 100 φορές, όχι μόνο ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε κοινωνικοοικονομική απήχηση, αλλά ενέπνευσε και άλλους ανθρώπους της γενιάς του να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες. Ο στόχος; Ιερός: Η ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας της Μεγάλης Βρετανίας στη μάχη με τον κορονοϊό.

Σειρά, λοιπόν, πήρε μία 90χρονη, που έχει τις δικές της αναμνήσεις και ένα διαφορετικό παράσημο από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν, το 1944, μαζί με την αδερφή της ανέβαιναν το βουνό Σούλβεν στο Χάιλαντ της Σκωτίας.

Πλέον, το βουνό με υψόμετρο τα 2.938 πόδια (731 μέτρα) έχει μεταφερθεί στο σπίτι της Μάργκαρετ Πέιν, η απόσταση, όμως που στοχεύει να διανύσει η ίδια, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, όπως και ο “Κάπτεν Τομ”, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα νοσοκομεία της χώρας..

Από την περασμένη Κυριακή, λοιπόν, η 90χρονη έχει ξεκινήσει ένα διαφορετικό ταξίδι, ανεβοκατεβαίνοντας τις 17 σκάλες του σπιτιού της, με “τελικό προορισμό” την 282η επανάληψη αυτής της διαδικασίας! Τόσες φορές χρειάζεται να ανέβει και να κατέβει τα σκαλιά της (8,5 πόδια τη φορά) ώστε να έχει εκπληρώσει το καθήκον και να έχει επαναλάβει εκείνη την ιστορική πεζοπορία του 1944.

Την εβδομάδα που μεσολάβησε, το πενθήμερο που προηγήθηκε για την ακρίβεια, η Μάργκαρετ Πέιν κατάφερε να “αγγίξει” το κοινό και να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο των 10.000 λιρών. Έχει συγκεντρώσει 12.841 λίρες και σκεφτείτε ότι βρίσκεται ακόμη στην αρχή, αφού, όπως είπε η ίδια, για να διανύσει απόσταση ίση με αυτή του βουνού Σούλβεν θα χρειαστεί δύο μήνες.

Μάλιστα, ένα μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν και στο τοπικό νοσοκομείο που είχε φροντίσει τον σύζυγό της, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα