Νίκησε τον καρκίνο και ολοκλήρωσε το τρίαθλο “Sea to Summit”

Νίκησε τον καρκίνο και ολοκλήρωσε το τρίαθλο “Sea to Summit”
Η Andrea Mason είναι η πρώτη γυναίκα που ολοκληρώνει το εξαντλητικό τρίαθλο "Sea to Summit". @sea_to_summit_extreme

Η Andrea είχε διαγνωστεί με σοβαρή ενδομητρίωση και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας το 2017 και λίγα χρόνια μετά ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα εξαντλητικό τρίαθλο.

Η Andrea Mason, αφού έδωσε σκληρή νικηφόρα μάχη με τον καρκίνο, έγινε η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε το εξαντλητικό τριάθλο “Sea to Summit”, το οποίο την βρήκε να κολυμπά, να κάνει ποδήλατο και να τρέχει πάνω από 330 μίλια σε μόλις πέντε ημέρες.

Σύμφωνα με το  Good News Network, ο αγώνας, που έγινε στις Γαλλικές Άλπεις, περιελάμβανε κολύμπι γύρω από την περιφέρεια της λίμνης Annecy και στη συνέχεια ποδηλασία και τρέξιμο στο Mont Blanc, την δεύτερη υψηλότερη κορυφή στην Ευρώπη, στα 15.774 πόδια.

Ξεκινώντας στις 6:15 π.μ. την πρώτη μέρα του τριάθλου, η 39χρονη Mason αντιμετώπιζε έντονο πόνο, κράμπες και ψευδαισθήσεις, αλλά προχώρησε – καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τον αγώνα σε τέσσερις ημέρες, 23 ώρες και 41 λεπτά.

Η Andrea είχε διαγνωστεί με σοβαρή ενδομητρίωση και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας το 2017 και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση.

Μετά από μια επιτυχημένη επέμβαση, ελπίζει τώρα να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία των γυναικών και ειδικότερα την ενδομητρίωση, η οποία είναι μια εξουθενωτική κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει οδυνηρές εμπειρίες.

Έτσι, τον περασμένο χρόνο, η Andrea δημιούργησε τη δική της φιλανθρωπική οργάνωση, Lady Talk Matters, σε μια προσπάθεια να ομαλοποιήσει τη συζήτηση γύρω από γυναικεία αναπαραγωγικά θέματα.

“Νιώθω χαρούμενη, εξαντλημένη και ανακουφισμένη. Είμαι τόσο χαρούμενη που όλα πήγαν όπως τα είχα προγραμματίσει, καθώς υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν πάει στραβά. Ήθελα να το κάνω σε πέντε ημέρες, και το έκανα, αλλά ήταν δύσκολο, πολύ δύσκολο” είπε η Andrea.

“Είχα κάποιες κακές στιγμές, ειδικά όταν δεν μπορούσα να κοιμηθώ στις περιορισμένες περιόδους ανάπαυσης και όταν δεν μπορούσα να φάω, ώστε να έχω ενέργεια, καθώς έτρεχα” προσέθεσε η Andrea.

“Σίγουρα είχα κάποιες αμφιβολίες στο δρόμο. Έτρεχα στο άγνωστο, ειδικά καθώς μεγάλα μέρη της διαδρομής ήταν στο σκοτάδι. Η διαδρομή ήταν μεγαλύτερη από ό,τι φανταζόμουν, ο αντίκτυπος στο σώμα μου ήταν τεράστιος, αλλά κάθε φορά που ένιωθα ότι ήθελα να σταματήσω και σκεφτόμουν να τα παρατήσω, μου θύμιζα γιατί το έκανα”.

“Σκέφτηκα όλες τις γυναίκες εκεί έξω που πονούσαν ή που δεν είχαν ακόμη διαγνωστεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έκανα αυτό”

Η Andrea έπρεπε να κολυμπήσει 23 μίλια γύρω από την περιφέρεια της λίμνης Annecy, να διανύσει με κάθετη αναρρίχηση 205 μίλια στα 30.000 πόδια γύρω από το Mont Blanc και να τρέξει 105 μίλια στα 4.000 πόδια γύρω από το Ultra-Trail du Mont Blanc.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα