Πολύαιγος: Η ακατοίκητη Πολυνησία του Αιγαίου

Πολύαιγος: Η ακατοίκητη Πολυνησία του Αιγαίου
youtube Travel Inspiration

Άγνωστη σε πολλούς, αλλά πανέμορφη, ασυνήθιστη και γαλήνια, η εξωτική Πολύαιγος ή "Πολυνησία του Αιγαίου", κερδίζει μια θέση στην καρδιά όποιου την επισκεφτεί. 

Η Πολύαιγος, αποκαλούμενη και “Πολυνησία των Κυκλάδων”, είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου και θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο από άποψη περιβάλλοντος νησί της Μεσογείου. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, μιας και φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό από σπάνια απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας, σύμφωνα με το Travel Inspiration.

Τοποθετημένη απέναντι από τη Μήλο και την Κίμωλο, δεν θα μπορούσε να “ξεφύγει” από την ηφαιστειογενή δραστηριότητα που το περιβάλλει. Τα πετρώματα της δημιουργούν περίεργους σχηματισμούς με εντυπωσιακές αποχρώσεις.

Τα πολυάριθμα αγριοκάτσικα που είναι οι ιδιοκτήτες αυτού του τόσο μοναχικού νησιού, του χαρίζουν την ονομασία του (πολύ – αίγες). Όσο για τη μεσογειακή φώκια Μονάχους – Μονάχους, έχει επιλέξει την Πολύαιγο για να γεννά τα μικρά της. Άγνωστη λοιπόν σε πολλούς, αλλά πανέμορφη, ασυνήθιστη και γαλήνια, η εξωτική Πολύαιγος κερδίζει μια θέση στην καρδιά όποιου την επισκεφτεί.

Απολαύστε τις μοναδικές εικόνες που μας χαρίζει η “Πολυνησία του Αιγαίου” και ταξιδέψτε μέσα από το βίντεο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα