Τετράχρονη ανακάλυψε αποτύπωμα δεινοσαύρου εκατομμυρίων ετών

Τετράχρονη ανακάλυψε αποτύπωμα δεινοσαύρου εκατομμυρίων ετών
Youtube: ITV News

Μία 4χρονη κάνοντας βόλτα στην παραλία είδε κάτι που δεν είχε δει κανείς παλαιοντολόγος νωρίτερα σε μία παραλία της Ουαλίας: ένα αποτύπωμα δεινοσαύρου ηλικίας 215 εκατ. ετών.

Η τετράχρονη Λίλι ανακάλυψε ένα άψογα διατηρημένο ίχνος δεινοσαύρου 215 εκατομμυρίων ετών, ενώ έκανε μια βόλτα με τον πατέρα της σε μια βραχώδη παραλία στο Bendricks Bay κοντά στην πόλη Barry της Ουαλίας τον περασμένο μήνα.

Το εντυπωσιακό αποτύπωμα έχει μέγεθος μόλις 10 εκατοστά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε από έναν δίποδο δεινόσαυρο που πιθανότατα είχε ύψος 70 μόνο εκατοστών.

Το είδος του συγκεκριμένου δεινοσαύρου αποτελεί ένα μυστήριο για την επιστημονική κοινότητα και το εύρημα χαρακτηρίστηκε ως “το καλύτερο αποτύπωμα δεινοσαύρων ηλικίας 215 εκατομμυρίων ετών που βρέθηκε στη Βρετανία”.

Ο πατέρας της μικρής Λίλι, Ρίτσαρντ, όταν επέστρεψαν σπίτι, έδειξε μία φωτογραφία από το εύρημα στην σύζυγό του, λέγοντας ότι ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ήρθαν σε επαφή με ειδικούς που το πήραν από εκεί και αφού επιβεβαίωσαν ότι είναι αληθινό το μετέφεραν στο Εθνικό Μουσείο του Κάρντιφ, όπου οι παλαιοντολόγοι ελπίζουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

Δείτε την 4χρονη ερυνήτρια Λίλι και το εύρημα της στο βιντεο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα