Βάνα Μπάρμπα: Έγινε επίτροπος παιδιού από το Πακιστάν και μοιράστηκε τη χαρά της με το News 24/7

Βάνα Μπάρμπα: Έγινε επίτροπος παιδιού από το Πακιστάν και μοιράστηκε τη χαρά της με το News 24/7
Βάνα Μπάρμπα NDP

Η Βάνα Μπάρμπα είδε την προσπάθειά της να δικαιώνεται και τον 14χρονο Αμπάς να παραμένει σε ασφαλή χέρια ώστε να συνεχίσει να μεγαλώνει στη χώρα μας, σε ένα υγιές περιβάλλον. «Μας είχε πει ότι "αν πάω σε ίδρυμα, θα φύγω, θα αυτοκτονήσω"».

Από τότε που ο -14χρονος πλέον- Αμπάς από το Πακιστάν ήταν μόλις 2 ετών, έχοντας χάσει την Ελληνίδα μητέρα του και με τον Πακιστανό πατέρα του να μπαινοβγαίνει στη φυλακή (είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της), μεγάλωνε στα χέρια της Φιλιππινέζας οικιακής βοηθού της οικογένειας, Μαριμπέλ. Παράλληλα, όμως, είχε και μία δεύτερη ζεστή “αγκαλιά” να τον προσέχει, φροντίζοντας διακριτικά ότι θα μπορεί να ζει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Η Βάνα Μπάρμπα, βλέποντας την ενηλικίωσή του να πλησιάζει, τη Μαριμπέλ να κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα παραμονής στη χώρα μας και τις τύχες του ανήλικου αγοριού να εξαρτώνται από το ίδρυμα που θα το αναλάμβανε, αποφάσισε να δράσει. Τον τελευταίο χρόνο κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες, ώστε το παιδί από το Πακιστάν να συνεχίσει να ζει με την επιμέλεια της γυναίκας που το μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα, ακούγοντας φυσικά και τις δικές του εκκλήσεις: ” Το παιδί, μας είχε πει ότι αν πάω σε ίδρυμα, θα φύγω, θα αυτοκτονήσω“, λέει η Βάνα Μπάρμπα στο News 24/7, για την ευχάριστη είδηση των τελευταίων ωρών που έχρισε την ίδια επίτροπο του Αμπάς και κρατά τη Μαριμπέλ με κάθε επισημότητα και νομιμότητα δίπλα του.

Εγώ απλά βοήθησα στην αναδοχή και υιοθεσία του παιδιού που τώρα πήγε στη γυναίκα που το μεγάλωσε, τη Μαριμπέλ. Κάναμε τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να μην πάει στο ίδρυμα. Ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι εγώ θα έχω την επιμέλεια νομικά ώστε να βλέπουμε πώς πάει. Δώσαμε αγώνα για να μπορεί να είναι με αυτή τη γυναίκα, γιατί μόνο αυτή αγαπάει. Έχει μόνο εμένα κι αυτήν. Οπότε, γιατί να πάει στο ίδρυμα; Φτιάξαμε τα χαρτιά της Μαριμπέλ, κάναμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες και αυτή τη στιγμή είναι η μητέρα του. Το ξέρει και το φροντίζει από μωρό παιδί. Όταν ρωτήσαμε το παιδί είπε ότι εγώ θέλω τη Μαριμπέλ και την κυρία Βάνα. Πλέον είναι σε ασφαλή χέρια”, μας λέει η γνωστή ηθοποιός, τονίζοντας πως:

Ο Αμπάς είναι ένα παιδί που αξίζει. Μακάρι να βρίσκονται ανάδοχες οικογένειες, επίτροποι και άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν τέτοια παιδιά”.

“Το σύστημα επιτέλους βοήθησε”

Σε αυτή την προσπάθεια, ωστόσο, η Βάνα Μπάρμπα δεν ήταν μόνη. Ο νόμος στάθηκε στο πλευρό του παιδιού και λειτούργησε ως “εγγυητής” για ένα υγιές περιβάλλον, λίγα χρόνια πριν την ενηλικίωσή του:

“Ο εισαγγελέας μας βοήθησε πάρα πολύ και ευτυχώς ο νόμος στάθηκε στο πλευρό του παιδιού. Θα ήθελα ένα δημόσιο ευχαριστώ και στο γραφείο του κυρίου Λυκουρέζου που στάθηκε δίπλα μας και μάλιστα χωρίς αμοιβή, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην εισαγγελέα ανηλίκων. Έναν χρόνο τρέχαμε γι’ αυτό. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μπράβο και στο σύστημα που βοήθησε. Επιτέλους, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το καλό πάντα νικά”, προσθέτει στο News 247.gr η επίτροπος -πλέον- του ανήλικου παιδιού, που θα συνεχίσει να ζει στη χώρας, έχοντας δίπλα του και τις δύο γυναίκες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα