Βίντεο: Η γέννηση ενός μωρού πάντα "έριξε" το διαδίκτυο

Μωρό πάντα - φωτογραφία αρχείου
Μωρό πάντα - φωτογραφία αρχείου AP

Στην κάμερα φαίνεται η μητέρα του να αγκαλιάζει με στοργή το νεογνό, το οποίο είναι μικροσκοπικό σε μέγεθος.

Ενα μωρό πάντα, το οποίο γεννήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Εθνικό Ζωολογικό Κήπο Smithsonian της Ουάσιγκτον, «εκτίναξε» την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας του πάρκου, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του χώρου.

Η δημοφιλής εφαρμογή «Panda Cam», μέσα από την οποία οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τις κινήσεις των πάντα στα κλουβιά τους, χτύπησε «κόκκινο» το βράδυ της Παρασκευής 21/8, οπότε και ανακοινώθηκε ότι ετοιμάζεται να γεννήσει ένα θηλυκό πάντα εν ονόματι Mei Xiang.

ADVERTISING

Τη στιγμή μάλιστα του τοκετού οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας δήλωσαν πως ακόμα και οι ίδιοι δυσκολεύονταν να συνδεθούν στον σέρβερ λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας.

«Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του τόσο από την φωνή του όσο και από την συμπεριφορά της μητέρας του» δήλωσαν οι υπεύθυνοι του πάρκου.

Η Mei Xiang
Η Mei Xiang AP

Όπως αναφέρει το Today, η 22χρονη Mei Xiang μετά την απόκτηση του έβδομου αυτού κατά σειρά παιδιού της γίνεται το μεγαλύτερο σε ηλικία πάντα που γεννά στις ΗΠΑ και το πρώτο στη χώρα που γονιμοποιήθηκε με κατεψυγμένο σπέρμα.

Στιγμιότυπο από τη γέννηση του μωρού πάντα
Στιγμιότυπο από τη γέννηση του μωρού πάντα AP
SHARE: