Γρονθοκόπησαν γιατρό στο νοσοκομείο Καβάλας

Γρονθοκόπησαν γιατρό στο νοσοκομείο Καβάλας

Κρανιοεγκεφαλική κάκωση υπέστη ένας ειδικευόμενος γιατρός μετά από επίθεση που δέχτηκε από άγνωστο στο νοσοκομείο της Καβάλας

Επίθεση από άγνωστο δέχτηκε το πρωί της Τρίτης (03/09) ένας ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο της Καβάλας, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφώντα Κροκίδη, ο γιατρός εκτελούσε τα καθήκοντα του στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία όταν ένας άνδρας μπήκε δια της βίας, ζητώντας επιτακτικά να του συστήσουν έναν ορθοπεδικό. Ο γιατρός του ζήτησε να βγει και να κλείσει την πόρτα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αγνώστου, ο οποίος τον γρονθοκόπησε. Ο γιατρός υπέστη ελαφριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση ενώ δεν υπέβαλε μήνυση.

Για την ασφάλεια του νοσοκομείου, ο κ. Κροκίδης τόνισε: "Δεν είναι δυνατόν να κάθονται οι άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας security έξω από τα Εξωτερικά Ιατρεία. Ωστόσο, μετά από αυτό το περιστατικό, θα πρέπει και η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά κυρίως το Υπουργείο Υγείας –από το οποίο και προέρχονται τα χρήματα για την πληρωμή της εταιρείας security- να λάβουν τα μέτρα τους, γιατί σύντομα προβλέπεται να γίνουμε μάρτυρες και άλλων αντίστοιχων φαινομένων –όπως έχουν ήδη συμβεί και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας".

Ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Χρήστος Κοπατσάρης επεσήμανε: "Θα διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τα αίτια του θλιβερού αυτού συμβάντος. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο να ζητηθούν επιπλέον χρήματα για την φύλαξη του νοσοκομείου. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε σε αναδιάταξη του υπάρχοντος προσωπικού που στελεχώνει την υπηρεσία ασφαλείας του νοσοκομείου, και αν διαπιστωθεί ότι ούτε αυτό το μέτρο αποδίδει θα προχωρήσουμε και στην εξέταση και άλλων ενεργειών".

Πληροφορίες από kavalapress.gr

SHARE: