Νέα αναστολή εργασιών στην Κερατέα

Νέα αναστολή εργασιών στην Κερατέα
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Εκ νέου δικαίωση για τους κατοίκους της Κερατέας, καθώς το Ειρηνοδικείο του Λαυρίου απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης των εργασιών, από το Δημόσιο.

Εμμένει στην απόφασή του το Ειρηνοδικείο Λαυρίου, για απαγόρευση των εργασιών στην περιοχή του Οβριόκαστρου, όπου επιχειρείται να κατασκευαστεί ΧΥΤΥ.

Με την υπ΄αριθμ. 30/2011 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, που είχε κατατεθεί από το ελληνικό Δημόσιο, κατά της πρωτόδικης απόφασης του ίδιου δικαστηρίου.

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Λαυρεωτικής, Κώστα Λεβαντή, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα.

“Δεν μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, το δημόσιο δεν προσκόμισε κάτι νεότερο”, είπε.

Να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή, η πρώτη κιόλας απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγόρευε την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας στη συγκεκριμένη περιοχή έως ότου:

α) συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση της εκτάσεως για την εκτέλεση της Α΄φάσης του ΧΥΤΑ Κερατέας,

β) εκπονηθούν οι μελέτες, που προβλέπονται από την εργολαβική σύμβαση, βάσει της οποίας κατέστησαν οι καθ’ ων ανάδοχοι αυτού του έργου,

γ) αποφανθούν οι αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες περί της μη υπάρξεως αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο αυτό και

δ) εκδοθούν οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την εκτέλεση των εργασιών της εργολαβίας.

Ο δήμαρχος Λαυερωτικής κάλεσε τις δυνάμεις της αστυνομίας να αποχωρήσουν από την περιοχή ενώ τόνισε ότι υπάρχουν 400 άνδρες των ΜΑΤ, για περισσότερο από δύο μήνες, στην περιοχή, κάτι το οποίο “έχει γίνει απαγορευτική η διέλευση των κατοίκων προς τα αγροκτήματά τους, τα οποία αυτή την εποχή απαιτούν φροντίδα”.

Παράλληλα σημείωσε πως με την αποχώρηση της αστυνομίας και των τριών εργατικών οχημάτων από το Οβριόκαστρο θα αποκλιμακωθεί η ένταση και θα συνεχιστεί υπό νέους όρους και ο διάλογος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα