Ευρωκοινοβούλιο: Η κόρη του Ναβάλνι παρέλαβε το βραβείο Ζαχάρωφ

Ευρωκοινοβούλιο: Η κόρη του Ναβάλνι παρέλαβε το βραβείο Ζαχάρωφ
Sakharov Prize EP Plenary Session

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η κόρη του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης παρέλαβε εκ μέρους του πατέρα της το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης

Η Ντάρια Ναβάλναγια, κόρη του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, παρέλαβε την Τετάρτη εξ ονόματος του πατέρα της το βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης.

Στην τελετή, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ντάρια Ναβάλναγια προσήλθε κρατώντας μία μεγάλη φωτογραφία του Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται από τον Ιανουάριο κρατούμενος στις ρωσικές φυλακές.

Η 20χρονη φοιτήτρια ψυχολογίας στην ομιλία της απηύθυνε έκκληση για συνέχιση του αγώνα κατά της διαφθοράς και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ρωσία, τόνισε την πρόθεσή της να συνεχίσει να ταξιδεύει και να μιλάει για τον αγώνα και τις συνθήκες κράτησης του πατέρα της και υπογράμμισε πως ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τον πατέρα της αλλά την ελευθερία του λόγου παντού. Ζήτησε μάλιστα περισσότερη αυστηρότητα απέναντι στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν και τους Ρώσους ολιγάρχες.

Η κόρη του Ναβάλνι παρέλαβε το βραβείο Ζαχάροφ EP Plenary Session

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, αναφερόμενη στις συνθήκες κράτησης του πατέρα της, ανέφερε πως τον είδε δύο φορές από την φυλάκισή του, με πιο πρόσφατη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είναι καλά, δεδομένων των συνθηκών, είπε, αντιπαραβάλοντας την προηγούμενη συνάντησή τους τον περασμένο Ιούλιο, όταν ήταν ακόμη αδύναμος μετά την απεργία πείνας που είχε πραγματοποιήσει την άνοιξη, ζητώντας πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. “Δεν είναι ιδανική εικόνα για ένα παιδί να βλέπει τον γονιό του σε αυτή την κατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντάρια Ναβάλναγια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα