Γερμανία: Βουλευτές του CDU ζητούν την παραίτηση του Λάσετ – “Λυπάμαι για τα λάθη μου’

Γερμανία: Βουλευτές του CDU ζητούν την παραίτηση του Λάσετ – “Λυπάμαι για τα λάθη μου’
Ο Άρμιν Λάσετ shutterstock

Ο Άρμιν Λάσετ πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU την Τρίτη.

Σε…μαρτυρίο μετατράπηκε για τον Άρμιν Λάσετ η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στο Βερολίνο.

Το ιδιαίτερα αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα της Παρασκευής (μόλις 24,1%, ο χειρότερος απολογισμός στην ιστορία της γερμανικής δεξιάς) έφερε τον υποψήφιο Καγκελάριο σε πολύ δύσκολη θέση.

Στην ομιλία του ο Λάσετ αναγνώρισε ότι έγιναν σημαντικά λάθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και μάλιστα ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτά χωρίς όμως να καταλαγιάσει την οργή των βουλευτών.

Πολλοί από αυτούς κατά τη διάρκεια των δικών τους τοποθετήσεων αξίωσαν την παραίτησή του ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του Focus, οι παραινέσεις για παραίτηση του Λάσετ συνοδεύτηκαν από μαζικό χειροκρότημα.

Υπήρξαν όμως και φωνές που στήριξαν τον υποψήφιο καγκελάριο και οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι η ευθύνη είναι πάντα συλλογική και δεν μπορεί να ανήκει μόνο σ’ ένα πρόσωπο.

Ακόμα όμως και η νεολαία του κόμματος ζήτησε άμεσα αλλαγή σελίδας κάνοντας λόγο για ανάγκη παραίτησης του Λάσετ του οποίου η θέση κρίνεται πλέον ως απολύτως επισφαλής.

Ζητά συγγνώμη, αλλά επιμένει σε σχηματισμό “Τζαμάικα”

Από την πλευρά του πάντως, ο Άρμιν Λάσετ, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των δύο κομμάτων δήλωσε πως “λυπάμαι πολύ για τα λάθη μου” και τόνισε ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για τον σχηματισμό συνασπισμού “Τζαμάικα” (CDU/CSU – Πράσινοι – Φιλελεύθεροι), καθώς, όπως ανέφερε, οι Φιλελεύθεροι (FDP) δεν θέλουν συνασπισμό “φανάρι”
(SPD – Πράσινοι – Φιλελεύθεροι).

Μιλώντας στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παραδέχθηκε λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για όσους βουλευτές απέτυχαν να επανεκλεγούν. Σημείωσε πάντως ότι “όσοι ψήφισαν την Ένωση, μας λένε να μην εγκαταλείψουμε την Τζαμάικα τόσο γρήγορα» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ισχυρά μηνύματα από το FDP προς την κατεύθυνση της Ένωσης”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα