Κορονοϊός-ΗΠΑ: Η Fed ανακοινώνει μέτρα για νέο χρήμα στις επιχειρήσεις

Χρηματιστήριο
Χρηματιστήριο AP

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων που επιτρέπουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα μια σειρά μέτρων που επιτρέπουν σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση σε νέα κεφάλαια προκειμένου να επιβιώσουν από τη σοβαρή οικονομική αναταραχή που προκαλεί ο κορονοϊός.

Η Fed επανέλαβε ότι θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τις αγορές να συνεχίσουν να λειτουργούν και ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας 300 δισεκ. δολαρίων για τη "στήριξη της ροής πιστώσεων προς τους εργοδότες, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις".

Η Fed υποσχέθηκε επίσης ότι θα "συσταθεί ένα δανειακό πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις", που αποτελούν τη βάση του ιστού της αμερικανικής οικονομίας.

"Όσο επιμένουν οι μεγάλες αβεβαιότητες, γίνεται σαφές ότι η οικονομία μας θα αντιμετωπίσει σοβαρές αναταραχές", ανέφερε η Fed σε ανακοίνωση. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι "πρέπει να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες προς τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να περιοριστούν οι απώλειες σε θέσεις εργασίας και έσοδα και να επιτραπεί μια γρήγορη ανάκαμψη μόλις αποκλιμακωθούν οι αναταραχές".

Η Fed έχει προσφέρει ρευστότητα στις αγορές με ρευστότητα και έχει αυξήσει τα μέτρα στήριξη από τότε που εξαπλώθηκε ο κορονοϊός στις ΗΠΑ.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network