Μητσοτάκης: Όχι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Όχι πρόωρες εκλογές

Μητσοτάκης: Όχι στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Όχι πρόωρες εκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης SOOC

Η έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού στον Π. Πολάκη και η διάψευση των σεναρίων για πρόωρες εκλογές. "Θέλουμε μία ακόμη 4ετία", δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση με κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εμμέσως στον Παύλο Πολάκη και στην αντιπαράθεση στη Βουλή, ενώ διέψευσε για άλλη μία φορά σενάρια πρόωρων εκλογών.

“Στην τοξικότητα των ημερών, στον διχαστικό λόγο των αντιπάλων μας εμείς αντιπαραβάλλουμε τη μετριοπάθεια, τον προγραμματικό μας λόγο και κυρίως τα έργα μας. Και θα επιμείνω πάρα πολύ να μην ξεφύγουμε καθόλου από αυτή την πορεία”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

“Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να γυρίσουν την Ελλάδα πίσω στο 2012, η Ελλάδα του 2022 τούς έχει γυρίσει την πλάτη διότι έχουμε μάθει από τα παθήματά μας ως χώρα, θέλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, θέλουμε να προοδεύσουμε, θέλουμε να ανοίξουμε μια καινούργια αναπτυξιακή σελίδα για τον τόπο, θέλουμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην κοινωνική συνοχή και στη στήριξη των πιο αδυνάμων”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να διαψεύσει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, που φούντωσαν ξανά με αφορμή το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε στη λήξη της τετραετίας κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής, αλλά και καθώς ο λόγος του είχε τη μορφή απολογισμού πεπραγμένων και ατζέντας της κυβέρνησης.

“Όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό μας έργο, να συγκρίνουμε αυτή την τετραετία με την προηγούμενη τετραετία και να μιλήσουμε επίσης για την επόμενη τετραετία. Διότι το έργο μας δεν σταματάει σε μια τετραετία”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Με τον τρόπο αυτό έθεσε εμμέσως το στόχο της αυτοδυναμίας για μία ακόμη τετραετία διακυβέρνησης, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση σηκώνει τους τόνους έναντι του ΚΙΝΑΛ με το οποίο ανταγωνίζεται για την ψήφο των αντιΣΥΡΙΖΑ κεντρώων.

“Η Μακεδονία αλλάζει, η Βόρεια Ελλάδα αλλάζει, και αλλάζει με έργα, όχι με λόγια”, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τα στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Υπογράμμισε δε ότι αυτό πραγματοποιείται “σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια και με τις Δημοτικές Αρχές”.

Ενώ τόνισε: “Βγαίνουμε πια σε εργοτάξια. Δεν μας παρουσιάζονται απλά μακέτες και σχέδια. Και όλα τα σημαντικά έργα για τα οποία είχα δεσμευτεί, προεκλογικά, αλλά και την πρώτη φορά που ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη, στην 1η Διεθνή Έκθεση του 2019, υλοποιούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς”.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να σταθεί στη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γνώση, την καινοτομία, στον τουρισμό, στον πολιτισμό. “Παντού στην Ελλάδα σήμερα συντελείται μία επενδυτική κοσμογονία και η Θεσσαλονίκη εκμεταλλεύεται την γεωστρατηγική της θέση αλλά και την πρόσβαση την οποία έχει σε εξαιρετικά ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες επιχειρήσεις από το εξωτερικό, κολοσσοί όπως η Pfizer επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να δημιουργήσουν ερευνητικά κέντρα γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι εκτός από την ομορφιά της πόλης, η πόλη αυτή έχει να προσφέρει και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Εξαιρετικούς αποφοίτους από τα δημόσια πανεπιστήμια αλλά και βορειοελλαδίτες Θεσσαλονικείς οι οποίοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και τώρα διαπιστώνουν ότι θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους γιατί, ακριβώς, βλέπουν την προοπτική του τόπου αλλά και διότι τους προσφέρονται για πρώτη φορά σημαντικές επαγγελματικές ευκαιρίες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Η Ελλάδα, σήμερα, είναι ισχυρή. Είναι μια χώρα αξιόπιστη, η οποία εμπνέει εμπιστοσύνη στους εταίρους της και την οποία σέβονται και όποιοι θεωρούν ότι μπορεί να έχουν διαφορές μαζί μας”, ανέφερε ακόμη.

Στον εισαγωγικό χαιρετισμό του ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε:

“Είναι χρέος μας να αναδείξουμε το σπουδαίο κυβερνητικό έργο που έχει συντελεστεί σε όλους τους τομείς και να μην επιτρέψουμε η χώρα μας να επιστρέψει ούτε για μια ημέρα στα χρόνια της τοξικότητας, όπως επιθυμούν ορισμένοι.

Ενωμένοι μπορούμε να κοιτάξουμε μπροστά.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παρών για ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να περιμένει να προκηρυχθούν εκλογές, αλλά είναι εδώ για να προβάλει το μετρήσιμο έργο της Κυβέρνησης όλων των Ελλήνων”.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης συμμετείχαν ακόμη:

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, οι Βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, η Επικεφαλής του Γραφείου Μακεδονίας του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, , Ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος, οι Πρόεδροι των ΔΕΕΠ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Μητράκας και Θωμάς Βράνος, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος σε όλο το νομό, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής από το νομό Θεσσαλονίκης, Πολιτευτές ΝΔ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο Υπεύθυνος Οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Τσατσούλης και εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα